Θεατρικά… Δευτερότριτα

Θεατρικά… Δευτερότριτα

Οκτώ παραστάσεις που παίζονται στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές κάθε Δευτέρα και Τρίτη και αξίζουν την προσοχή μας

Θεατρικά… Δευτερότριτα
Κάποτε –τω καιρώ εκείνω- ήταν πολύ λίγοι οι ηθοποιοί που έπαιζαν στο θέατρο τη Δευτέρα και την Τρίτη. Παραδοσιακά ήταν οι μέρες των ρεπό τους. Οι δε παραστάσεις του Δευτερότριτου θεωρούνταν ως… δεύτερης κατηγορίας. Σήμερα που το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στα περισσότερα θέατρα της Αθήνας είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο η Δευτέρα και Τρίτη αποτελούν ιδανικές μέρες εξόδου για πολλούς θεατρόφιλους, ενώ είναι βέβαιο ότι η ημέρα πια δεν ορίζει την ποιότητα της παράστασης. Κάπως έτσι, παρουσιάζονται σήμερα κάθε Δευτέρα και Τρίτη δεκάδες παραστάσεις, κάποιες εκ των οποίων αξίζουν το ενδιαφέρον μας. Εμείς επιλέξαμε οκτώ και σας τις παρουσιάζουμε.

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ (Σχεδίασμα Α’) – Θέατρο Θησείον

Κλείσιμο


Η Ομάδα Ιδέα (Κώστας Γάκης, Κωνσταντίνος Μπιμπής και Αθηνά Μουστάκα), που μας χάρισε το εξαιρετικό «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» σκαρφαλώνει στο δέντρο του Οιδίποδα καλώντας μας σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον μύθο των Λαβδακιδών και σε μία μυσταγωγία που αναζητά τις ρίζες μας. Μία διαφορετική ματιά στον μύθο του Οιδίποδα από μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ικανές θεατρικές ομάδες της πόλης. Αν θέλετε να το δείτε, σπεύστε άμεσα γιατί οι παραστάσεις ολοκληρώνονται στις 16 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΙ – Θέατρο Σημείο



Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης δραματουργίας δια χειρός του Σκωτσέζου Ντέιβιντ Χαροουέρ. Η ιστορία του 42χρονου Ρέυ και της 12χρονης Ούνα. Μία ιστορία αγάπης ή παιδεραστίας; 15 χρόνια μετά οι πρωταγωνιστές της ιστορίας συναντιούνται ξανά. Με τις πληγές τους ανοιχτές… Ο Γρηγόρης Καραντινάκης σκηνοθετεί, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και η Βιργινία Ταμπαροπούλου παίζουν σε μια παράσταση που έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

DOGVILLE – Θέατρο Ακροπόλ

Η διάσημη ταινία του Λαρς Φον Τρίερ μεταφέρεται για δεύτερη φορά στην αθηναϊκή σκηνή (η πρώτη ήταν στο Εθνικό Θέατρο). Η Έφη Γούση καθοδηγεί σκηνοθετικά τη Γιούλικα Σκαφιδά και τον Δημήτρη Πασσά σε μία αλληγορία πάνω στην ανθρώπινη θηριωδία. Η ιστορία της Γκρέις, που θα αναζητήσει καταφύγιο στη μικρή πόλη του Dogville. Οι κάτοικοί του θα της την παρέχουν, αλλά με ανταλλάγματα…

Η ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ – Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δώμα)



Ένα ελληνικό ρομάντζο του 1920. Ένα best seller της εποχής, που ανέβηκε από πολλούς λαϊκούς θιάσους. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Αντιγόνη Φρυδά ζωντανεύουν την ερωτική ιστορία του Αιμίλιου και της Ερμιόνης σε μια παράσταση που υπερασπίζεται με πάθος τον «μαύρο» ρομαντισμό της εποχής της και φέρνει αντιμέτωπους τους θεατές με την αγάπη, τη μοναξιά, την ίδια τη ζωή.

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ – Θέατρο Τέχνης (Υπόγειο)



Η Μάνια Παπαδημητρίου υποδύεται την Αδαμαντία, μία γυναίκα που η ιστορία της διατρέχει την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Μία γυναίκα, που στάθηκε στη ζωή της και μάνα και πατέρας. Και που έπρεπε να μεγαλώσει τα παιδιά της, μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτούσε συμβάσεις και συμβιβασμούς. Ένας μονόλογος του Παναγιώτη Μέντη βασισμένος στην πραγματική αλληλογραφία της Αδαμαντίας.

ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ. ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ. – Bios



Ναι, όλο αυτό είναι τίτλος. Αλλά η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης παράστασης δεν σταματά εκεί. Η Αγγελική Παπαθεμελή και η Σοφία Κορώνη βουτάνε στο σύμπαν της «Χώρας των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ και των «Κυμάτων» της Βιρτζίνια Γουλφ και με οδηγό την αναρώτηση «Περί αλήθειας και ψεύδους υπό εξωηθική έννοια» του Νίτσε στήνουν ένα ενήλικο παιχνίδι ψηλαφώντας τα όρια της πολλαπλής πραγματικότητας και του ονείρου.

ΛΟΥΛΑ – Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος)



Το best seller του Βαγγέλη Ραπτόπουλου διασκευάζεται από την ομάδα Elephas tiliensis, που πέρυσι μας χάρισε την «Αιώνια Αρραβωνιαστικιά», και μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Η ιστορία της νεαρής φοιτήτριας Λούλας, που στη δεκαετία του ’90 αναζητά απελπισμένα και ασυνείδητα την εκτόνωση του σώματος καθώς δεν μπορεί να συνδεθεί με την πραγματικότητα, τη χώρα και την Ιστορία. Η ανοργασμία της την κάνει εμμονική. Ο κόσμος της «Λούλας» μέσα από την πορνογραφία, το χιούμορ, το noir και το θρίλερ. Ο κόσμος μίας ολόκληρης γενιάς.

ΟΦΣΑΪΝΤ – Θέατρο Από Μηχανής



Μία μαύρη κωμωδία του Σέρτζι Μπελμπέλ. Η ιστορία πέντε χαρακτήρων εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Μία οικογένεια, που επιμένει να ονειρεύεται σε μία εποχή που και τα όνειρα «κουρεύονται» λόγω λιτότητας. Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο θα πάρουν μία εξωφρενική απόφαση για να φέρουν ξανά την πολυπόθητη ισορροπία… Ο Φαίδων Καστρής, η Άννα Κουτσαφτίκη, ο Κώστας Ανταλόπουλος, ο Γιάννης Καπελέρης και η Ελένη Στεργίου παλεύουν να ισορροπήσουν σε έναν κόσμο που περιστρέφεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έτσι όπως μόνο μια μπάλα ποδοσφαίρου μπορεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης