Τα πέντε καλύτερα βιβλία fantasy του 2015

Τα πέντε καλύτερα βιβλία fantasy του 2015

Το αναγνωστικό κοινό του Goodreads αποφάσισε…

Τα πέντε καλύτερα βιβλία fantasy του 2015
Το 2016 θα είναι αναμφισβήτητα η χρονιά του Τζορτζ Μάρτιν στον χώρο του fantasy. Αν και ο 67χρονος συγγραφέας κατάφερε να χάσει μία σημαντική προθεσμία, αφήνοντας για πρώτη φορά τη σειρά “Game of Thrones” να προπορευτεί των βιβλίων του, το “The Winds of Winter” θα κυκλοφορήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ικανοποιώντας τους φανατικούς αναγνώστες που περιμένουμε καινούργιο βιβλίο του “A Song of Ice and Fire” από το 2011… Και αν ξέρουμε ήδη τίνος είναι η φετινή χρονιά, είμαστε σίγουροι για το ποιοι συγγραφείς fantasy ξεχώρισαν το 2015; Τα Choice Awards 2015 του βιβλιογραφικού site Goodreads ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και μας λύνουν κάθε απορία. Στη λίστα βλέπουμε μάλιστα και δύο συγγραφείς (
Μπράντον Σάντερσον και Τζιμ Μπούτσερ
) που είχαν ξεχωρίσει και στην κορυφαία πεντάδα του 2014.

Κλείσιμο

5. The Aeronaut's Windlass (Jim Butcher, εκδόσεις Roc)




Μία νέα τριλογία steampunk με τίτλο “The Cinder Spires” ξεκίνησε ο
Τζιμ Μπούτσερ, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα Best Sellers των The New York Times και είναι γνωστός για τη σειρά βιβλίων “Dresden Files”. Ο Κάπταιν Γκριμ χρησιμοποιεί το -ατμοκίνητο, αιωρούμενο- πλοίο του Predator για να επιτίθεται στα εμπορικά πλοία του αντίπαλου κράτους. Όταν όμως το Predator έπαθε σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια μίας μάχης, ένας αξιωματούχος πρότεινε στον Γκριμ να επισκευάσει το σκάφος του με αντάλλαγμα να ενταχθεί ο καπετάνιος σε μία ομάδα με μία επικίνδυνη αποστολή. Κατά τη συμμετοχή του στην αποστολή, ο Γκριμ μαθαίνει ότι οι τρέχουσες συγκρούσεις είναι απλά η αρχή, καθώς ένας αρχαίος εχθρός της ανθρωπότητας, ο οποίος παρέμεινε σιωπηλός για περισσότερα από 10 χιλιάδες χρόνια, έχει αρχίσει να αναδύεται, με ολέθρια αποτελέσματα. Όλα αυτά μέσα σε έναν κόσμο ευγενών, ατμοκίνητης τεχνολογίας και πολεμιστών με μαγικές ικανότητες…

4. Magic Shifts (Ilona Andrews, εκδόσεις Ace)



Οι θαυματουργοί
Ιλόνα Άντριους (πίσω από το όνομα κρύβεται το ζεύγος Άντριους) συνεχίζουν τη saga της σειράς “Kate Daniels”. Όγδοος σταθμός είναι το “Magic Shifts”. Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογική εξέλιξη έχει αναστραφεί και η μαγεία έχει πάρει τα ηνία, έπειτα από την απομάκρυνσή τους από την Αγέλη, η μισθοφόρος Κέιτ Ντάνιελς και ο σύντροφός της Κιούραν Λέναρτ προσαρμόζονται με διαφορετικούς ρυθμούς στα νέα δεδομένα. Αν και οι δύο είναι χαρούμενοι που άφησαν πίσω τους τις εσωτερικές διαμάχες της Αγέλης, ο Κιούραν αναπολεί την πρόκληση να ηγείται των αλλαζόμορφων. Έτσι, καταλήγει στη Συντεχνία των Μισθοφόρων, όπου χρειάζεται τη βοήθεια της Κέιτ για να ολοκληρώσει τις αποστολές που του ανατέθηκαν. Οι δυο τους θα πρέπει να αποτρέψουν τώρα την ανάδυση ενός αρχαίου εχθρού που απειλεί να καταστρέψει την πόλη τους κομμάτι-κομμάτι.

3. Shadows of Self (Brandon Sanderson, εκδόσεις Tor Books)



Προτού μιλήσουμε για την ιστορία του βιβλίου, μία κουβέντα για τον συγγραφέα του: ο
Μπράντον Σάντερσον είναι αυτός που κλήθηκε να ολοκληρώσει τη δεκατετραλογία του Ρόμπερτ Τζόρνταν, «Ο Τροχός του Χρόνου» (η ελληνική μετάφραση έχει γίνει από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος), γράφοντας τα τρία τελευταία βιβλία. Το “Shadows of Self” είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Ομιχλογέννητοι» (η αρχική τριλογία έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος). Στο νέο βιβλίο η κοινωνία των Ομιχλογέννητων εξελίσσεται καθώς η τεχνολογία αναμειγνύεται με τη μαγεία και αναπτύσσονται η οικονομία, η δημοκρατία και οι τέσσερις θρησκείες. Αυτή η ακμάζουσα, αλλά ακόμα ευάλωτη κοινωνία αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την τρομοκρατία υπό τη μορφή εγκλημάτων που αποσκοπούν να εντείνουν τις θρησκευτικές διενέξεις. Τρία άτομα καλούνται να αποκαλύψουν τη συνωμοσία προτού ξεσπάσει εμφύλιος.

2. A Darker Shade of Magic (V.E. Schwab, εκδόσεις Tor Books)



Το Γκρίζο Λονδίνο είναι ένας βρόμικος, ανιαρός, χωρίς μαγεία τόπος στην εξουσία του παράφρονα βασιλιά Γεωργίου. Το Κόκκινο Λονδίνο είναι ένας τόπος όπου λατρεύονται η ζωή και η μαγεία, το κέντρο της Δυναστείας Maresh που διοικεί μία ακμάζουσα αυτοκρατορία. Το Λευκό Λονδίνο διοικείται από οποιονδήποτε έχει τη φιλοδοξία να ανέβει στον θρόνο δολοφονώντας όσους στέκονται εμπόδιό του. Οι άνθρωποι μάχονται για να ελέγξουν τη μαγεία και η μαγεία αντεπιτίθεται, απογυμνώνοντας την πόλη. Κάποτε υπήρχε και το Μαύρο Λονδίνο, όμως τώρα πια κανένας δεν μιλά για αυτό. Επισήμως, ο Kell είναι ο Κόκκινος Ταξιδιώτης, πρέσβης και υιοθετημένος Πρίγκιπας του Κόκκινου Λονδίνου, ο οποίος μεταφέρει την αλληλογραφία των βασιλικών οίκων κάθε Λονδίνου. Ανεπίσημα, περνά λαθραία όσους θέλουν να επισκεφτούν έναν άλλο κόσμο που δεν πρόκειται να δουν ποτέ σε κανονικές συνθήκες. Αυτή η ασχολία βάζει τον Kell σε μπελάδες, ο οποίος καταδιωκόμενος φτάνει στο Γκρίζο Λονδίνο όπου συναντιέται με τη μυστηριώδη Delilah Bard. Τώρα οι δυο τους θα μπλέξουν σε νέες περιπέτειες. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης σειράς, με το δεύτερο να κυκλοφορεί σε περίπου έναν μήνα.

1. Trigger Warning: Short Fictions and Disturbances (Neil Gaiman, εκδόσεις William Morrow)



Το βιβλίο περιλαμβάνει 23 μικρές ιστορίες και ποιήματα που εστιάζουν σε διαφορετικές διαστάσεις του ανθρώπου. Στο "Adventure Story" ο συγγραφέας καταπιάνεται με το ζήτημα του θανάτου και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παίρνουν μαζί τους τις ιστορίες τους όταν πεθάνουν. Στο "A Calendar of Tales" ασχολείται με τα social media, εμπνευσμένος από tweets των fans του σχετικά με τους μήνες ενός χρόνου. Με το "Click-Clack the Rattlebag" εξηγεί τους παράξενους ήχους που ακούμε όταν βρισκόμαστε μόνοι μας μέσα στο σκοτάδι… Τέλος, η ιστορία “Black dog” συνδέεται με την ιστορία που διηγήθηκε ο συγγραφέας στο εξαιρετικό βιβλίο “American Gods”, στο οποίο οι παλαιοί θεοί, όπως ο Όντιν, έρχονται σε σύγκρουση με τους νέους, όπως τα Media. Το "Trigger Warning" κέρδισε τον τίτλο Καλύτερο Βιβλίο του Μήνα όταν πρωτοκυκλοφόρησε στο Amazon (Φεβρουάριος 2015).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης