12+1 blockbusters για το 2016

12+1 blockbusters για το 2016

Τα φετινά «δυνατά χαρτιά» του Χόλιγουντ έχουν πάρει ήδη θέσεις μάχης και ετοιμάζονται να ταρακουνήσουν συθέμελα το παγκόσμιο box office 

12+1 blockbusters για το 2016
12+1 blockbusters έρχονται φέτος στη μεγάλη οθόνη για να κάνουν την αδρεναλίνη μας να χτυπήσει κόκκινο. Τα πολλά λόγια είναι περιττά, πάμε να μάθουμε τις χορταστικές υπερπαραγωγές που μας ετοιμάζει φέτος η αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία…

BATMAN vs SUPERMAN: Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 24 Μαρτίου

Κλείσιμο


Το 2016 ξεκινάει για το Χόλιγουντ με μία σύγκρουση υπερηρώων: Batman εναντίον Superman. Ποιον από τους δύο χρειάζεται περισσότερο η ανθρωπότητα; Η κόντρα των δύο τους φουντώνει, αλλά ένας πραγματικός Κακός θα τους αναγκάσει να το ξανασκεφτούν. Μία νέα απειλή ονόματι DoomsDay, δια χειρός του Lex Luthor, θα κάνει τον Batman και τον Superman να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την ανθρωπότητα. Αυτή τη φορά τους χρειαζόμαστε και τους δύο! Ο Zack Snyder («300») σκηνοθετεί τους Ben Affleck (λέγε με Batman) και Henry Cavill (λέγε με Superman) σε ένα blockbuster που θα ενώσει τους fans και των δύο super heroes.

CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 5 Μαΐου



Όχι, ο Batman και ο Superman δεν είναι οι μόνοι υπερήρωες που έρχονται αντιμέτωποι το 2016. Εμφύλιος πόλεμος ξεσπάει και στο πλήρωμα των Avengers με τον Captain America να τα βάζει με τον Iron-Man. Σκούρα τα πράγματα! Εφοδιαστείτε κουβάδες ποπ κορν και προσευχηθείτε να μείνει τίποτα όρθιο μέχρι να τα βρουν. Στην τρίτη ταινία του “Captain America” ο Chris Evans συναντά τους Robert Downey Junior, Scarlett Johanson, Jeremy Renner και τον νέο Spiderman, Tom Holland.

Η ΑΛΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 26 Μαΐου



Ώρα να χαλαρώσουμε λιγάκι με τo sequel του “Alice in Wonderland”, που το 2010 έφερε στα ταμεία παγκοσμίως κάτι παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια! Η συνέχεια δεν φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Tim Burton, αλλά σε αυτή επιστρέφουν οι δημοφιλείς πρωταγωνιστές του, όπως ο Johnny Depp, η Anne Hathaway και η Helena Bonham Carter. Αυτή τη φορά η Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων και ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να σώσει τον Mad Hatter (ελληνιστί Καπελά). Μικροί και μεγάλοι θεατές έχουν την τιμητική τους!

X-MEN: APOCALYPSE
Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 27 Μαΐου



Το ένατο κεφάλαιο των X-Men παίρνει τον τίτλο του από τον ομώνυμο μεταλλαγμένο ήρωα, που υποδύεται ο Oscar Isaac, και θέλει τον τελευταίο σε μία αποστολή εκκαθάρισης του ανθρώπινου γένους! Στην ταινία, που φέρει εκ νέου την υπογραφή του Bryan Singer (κι αυτό το λες καλό!) πρωταγωνιστούν επίσης η Jennifer Laurence ως Raven, ο Michael Fassbender ως Magnetto και ο James McAvoy ως Charles Xavier. Αγαπάμε X-Men!

ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 2
Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 24 Ιουνίου



Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να επιστρέψουν, αλλά οι Εξωγήινοι είναι και πάλι εδώ, κι αυτή τη φορά δεν θα φύγουν τόσο εύκολα! Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη «Ημέρα Ανεξαρτησίας», που σάρωσε ταμεία, το sequel του απόλυτου sci-fi blockbuster είναι εδώ. Χωρίς τον Will Smith, αλλά με τους Jeff Goldblum και Bill Pullman από το παλιό καστ, όπως και τους νεοαφιχθέντες Liam Hemsworth και Charlotte Gainsbourg. Ο Rolland Emerich κάθεται και πάλι στο σκηνοθετικό τιμόνι και ετοιμάζεται να κάνει (για μία ακόμα φορά) τη Γη… γυαλιά καρφιά!

GHOSTBUSTERS
Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 15 Ιουλίου



Οι περισσότεροι τους λατρέψαμε μέσα από την τηλεόραση, αλλά δεν ξεχνάμε και το πέρασμά τους από τη μεγάλη οθόνη το 1984 με τους Bill Murray, Dan Aykroyd και Sigourney Weaver. Τώρα οι Ghostbusters επιστρέφουν με ανανεωμένο φυσικά καστ (Chris Hemsworth, Kristen Wiig, Melissa McCarthy), αλλά και τους παλιούς πρωταγωνιστές να δίνουν το παρών μέσα από cameo. Η πλοκή της νέας ταινίας κρατείται προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό. Πάντως ένα είναι σίγουρο, δεν θα μείνει φάντασμα για φάντασμα!

STAR TREK BEYOND
Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 22 Ιουλίου



Νέο κεφάλαιο Star Trek με τους Simon Pegg, Zoe Saldana, Chris Pine και Zachary Quinto σταθερά στις θέσεις τους. Και εδώ η πλοκή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά όταν μιλάμε για το Star Trek δεν χρειάζεται να ξέρεις την πλοκή για να πας να το δεις! Πάντως το γεγονός ότι αυτή τη φορά αντί για τον J.J Abrahms, που σκηνοθέτησε το “Star Trek Into Darkness” τρία χρόνια πριν, στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο τηλεοπτικός Justin Lin δεν μας ενθουσιάζει κιόλας.

ICE AGE: COLLISION COURSE
Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 22 Ιουλίου



Ας πάρουμε μία ανάσα από τα sci-fi blockbusters με τη νέα πολυαναμενόμενη «Εποχή των Παγετώνων». Ή μήπως και η «Εποχή των Παγετόνων» βγαίνει στο διάστημα αυτή τη φορά; Και όμως… Ετοιμαστείτε να δείτε τον Scrat αστροναύτη! Στα χέρια του είναι η σωτηρία του πλανήτη και της τρελοπαρέας (Manny, Sid, Diego). Σωθήκαμε! Αν μη τι άλλο θα γελάσουμε!

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΤΟΡΙ
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 1η Σεπτεμβρίου



Μετά τον Νέμο τώρα ψάχνουμε… τη Ντόρι! Το θυμάστε το γλυκύτατο ψαράκι του «Ψάχνοντας τον Νέμο», που μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξεχνούσε και το όνομά του; Αυτή είναι η Ντόρι και μόλις… χάθηκε! 13 χρόνια μετά το υπέροχο «Ψάχνοντας τον Νέμο», η Pixar επιστρέφει με το νέο κεφάλαιο της ιστορίας, πάντα στον βυθό της θάλασσας. Η Ellen DeGeneres δανείζει ξανά τη φωνή της στη Ντόρι και τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά αναμένεται να σχηματίσουν και πάλι ουρές έξω από τις αίθουσες. Μην ξεχνάτε, ο Νέμο έκανε εισπράξεις 936.000.000 δολαρίων παγκοσμίως!

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17 Νοεμβρίου



Η αρχή ενός νέου franchise με την υπογραφή της JΚ Rowling; Η διάσημη συγγραφέας του Harry Potter δανείζεται στοιχεία από το σύμπαν του έφηβου μάγου και επιστρέφει με μία ταινία που μας ταξιδεύει 70 χρόνια πριν γεννηθεί ο Harry. Όχι, δεν είναι prequel. Η ίδια θέλει να το βλέπει ως μία επέκταση του μαγικού κόσμου της. Πάντως ο νέος κεντρικός της ήρωας ονόματι Newt Scamander είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που διάβασε ο Harry Potter όταν πήγαινε σχολείο.

ROGUE ONE: A STAR WARS STORY
Πρεμιέρα στις ΗΠΑ : 16 Δεκεμβρίου



Το επόμενο κεφάλαιο του “Star Wars” βρίσκεται ήδη στη φάση του post production. Η ιστορία εκτυλίσσεται αμέσως μετά την ίδρυση της Αυτοκρατορίας, όταν μια ομάδα επαναστατών πρέπει να κλέψει τα σχέδια του Death Star, πριν χρησιμοποιηθούν για την ενδυνάμωση της κυριαρχίας του αυτοκράτορα. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Diego Luna κ.α.

ASSASSIN’S CREED
Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 21 Δεκεμβρίου



Ένα από τα πιο δημοφιλή video games δράσης έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Η υπόθεση της ταινίας θέλει τον Κάλουμ Λιντς, που υποδύεται ο Michael Fassbender, να βιώνει τις περιπέτειες του προγόνου του, Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα, μέσα από μία επαναστατική τεχνολογία που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες. Κάπως έτσι, ο Κάλουμ ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια μυστηριώδη κρυφή αδελφότητα, τους Assassins, και συγκεντρώνει φοβερές γνώσεις και ικανότητες για να αντιμετωπίσει την καταπιεστική και παντοδύναμη οργάνωση Templar στο σήμερα. Στο πλευρό του Fassbender θα δούμε τη Marion Cotillard.

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2
Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 24 Μαρτίου



Το αφήσαμε τελευταίο αν και κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο λόγος είναι ότι δεν το λες και blockbuster (αν και η πρώτη ταινία κατάφερε να κάνει 368.000.000 δολάρια παγκοσμίως!). Στο ελληνικό box office όμως θα λειτουργήσει σίγουρα ως blockbuster. 14 χρόνια μετά τον πρώτο «Γάμο» η Nia Vardalos επιστρέφει με το sequel, που θέλει την Τούλα και τον Ίαν να περνούν κρίση στον γάμο τους έχοντας εστιάσει στην προβληματική έφηβη κόρη τους. Ένας ακόμα μεγαλύτερος… Γάμος αλά ελληνικά έρχεται προσεχώς και όλα θα μπουν στη θέση τους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης