Οι νικητές του Pioneers Athens

Οι νικητές του Pioneers Athens

Το «έξυπνο» ελληνικό βραχιόλι Feel θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο μεγαλύτερο τεχνολογικό φεστιβάλ στην Ευρώπη

Οι νικητές του Pioneers Athens
Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε στα Πετράλωνα, στον πολυχώρο The HUB Events, ο διαγωνισμός για startups του Pioneers Athens. Πρόκειται για το τοπικό event του μεγαλύτερου φεστιβάλ στην Ευρώπη για τεχνολογίες του μέλλοντος και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, Pioneers Festival. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία Sentio Solutions, με έδρα τη Νέα Υόρκη και συνιδρυτές τους Γιώργο Ελευθερίου και Χάρη Τσίρμπα.



Η Sentio Solutions αποτελείται από 10 συνολικά άτομα σε Ελλάδα και ΗΠΑ και αναπτύσσει το Feel, ένα βραχιόλι που αναγνωρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα και προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές ψυχικής ευεξίας μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη. Οι νικητές έλαβαν ως έπαθλο για την επιτυχία τους δύο εισιτήρια δωρεάν εισόδου στο Pioneers Festival 2016, που θα διοργανωθεί τον ερχόμενο Μάιο στη Βιέννη, και απευθείας πρόσβαση στους Pioneers500, την επιλογή των 500 καλύτερων startups που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Pioneer of the Year.

Κλείσιμο


Η κατάκτηση βέβαια της πρώτης θέσης δεν ήταν εύκολη, αφού ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά υψηλός. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Appoploo (υπηρεσία διαχείρισης σκαφών αναψυχής που προσφέρει στους ιδιοκτήτες τους εργαλεία πλοήγησης και επικοινωνίας καθώς και ναυτικές πληροφορίες, όπως καιρικές συνθήκες, κίνηση και διαθεσιμότητα κατάπλευσης), CityCrop (αναπτύσσει αυτοματοποιημένες συσκευές υδροπονίας για εσωτερικούς χώρους που επιτρέπουν στους κατόχους τους να μεγαλώνουν τα δικά τους λαχανικά, μικρά φρούτα και βότανα, ελέγχοντας την καλλιέργειά τους μέσω κινητού τηλεφώνου) και Cocoon Modules (μία ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών που επανασχεδιάζει την κατασκευή οικονομικών και βιώσιμων κατοικιών χρησιμοποιώντας άδεια containers).



Επίσης μέρος πήραν η Human Electric (αναπτύσσει ένα έξυπνο σύστημα για μεγάλους χώρους πάρκινγκ που με βάση ηλιακούς αισθητήρες υπολογίζει τη διαθεσιμότητα των χώρων και δημιουργεί δυναμική τιμολόγηση για τους ιδιοκτήτες τους) καθώς και MiiPharos (αναπτύσσει μία πλατφόρμα που επιτρέπει στους πωλητές λιανικής να δημιουργούν ενέργειες μάρκετινγκ μέσα στο κατάστημά τους και να στοχεύουν στους πελάτες με τα χαρακτηριστικά που τους ενδιαφέρουν περισσότερο, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερη εμπλοκή, πιστότητα και έσοδα). Τέλος, η Weather Ex Machina (μία πλατφόρμα η οποία συλλέγει μετεωρολογικά δεδομένα από τρίτες πηγές, προκειμένου να δημιουργήσει προβλέψεις υψηλής ακρίβειας ανά περιοχή ενδιαφέροντος).



Εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι, η εκδήλωση περιελάμβανε και μία σειρά από ομιλίες. Όσοι λοιπόν βρεθήκαμε εκεί, είδαμε από κοντά τον Νίκο Μπονάτσο, Έλληνα επενδυτή στη Silicon Valley και συγκεκριμένα στο επενδυτικό ταμείο General Catalyst Partners. Ο Νίκος παρουσίασε επιτυχημένα παραδείγματα startups-«μονόκερων» (εταιρειών δηλαδή που η ιδιωτική τους αποτίμηση ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια), όπως το Airbnb, το Snapchat, το Uber κ.ά., καθώς και τους λόγους που τις οδήγησαν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα επιτυχίας. Στο τέλος, μάλιστα, έδωσε τη δική του οπτική για το πώς μία startup μπορεί να επιτύχει αυτή την παγκόσμια κυριαρχία, ενώ απάντησε και σε ορισμένες ερωτήσεις που έθεσε το κοινό.


Ο Νίκος Μπονάτσος

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Αλεξία Τσότση, μία από τις πιο σημαντικές ρεπόρτερ τεχνολογίας στη Silicon Valley. Από την πλευρά της συντόνισε μία συζήτηση με Έλληνες και Ελληνίδες ιδρυτές: τον Παμίνο Κυρκίνη του e-food.gr, τον Νίκο Μωραϊτάκη από τη Workable, τον Νικόλα Ιωαννίδη από το Qrator και την Δανάη Βαράγκη από το DV Closet. Οι τέσσερις επιχειρηματίες αντάλλαξαν εμπειρίες από τα πρώτα τους ξεκινήματα και από την πορεία των επιχειρηματικών προσπαθειών τους, καθώς και απόψεις για τα ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και τις απαιτήσεις ενός επιτυχημένου εγχειρήματος.



Στη σκηνή του Pioneers Athens ανέβηκε, τέλος, και η Δώρα Τόλη, Community Manager στους Global Pioneers και VIP Manager στο Pioneers Festival. Πρόκειται για τη μοναδική Ελληνίδα που εργάζεται στα κεντρικά των Pioneers στη Βιέννη της Αυστρίας και παρουσίασε τον οργανισμό των Pioneers, ενώ μετέφερε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία και συγγραφέα Steli Efti (ιδρυτής του Close.io στο Σαν Φρανσίσκο) προς την επιχειρηματική κοινότητα της Αθήνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης