Ζητείται... νικητής

Ζητείται... νικητής

20 συν 6 startups συνεχίζουν στην επόμενη φάση του 6ου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας

Ζητείται... νικητής
Ένα κοινωνικό δίκτυο για startuppers, μία μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα αξιολόγησης αθλητικού ταλέντου παγκοσμίως: αυτές είναι μερικές από τις 20 προτάσεις που πέρασαν στη Β’ Φάση του 6ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας. Πλάι τους υπάρχουν και μερικές πιο γνωστές στην εγχώρια startup κοινότητα, όπως το e-table.gr με τις online κρατήσεις εστιατορίων αλλά και το funkmartini.gr, μια μηχανή αναζήτησης υπηρεσιών ομορφιάς.

«Η συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό σημείωσε νέο ρεκόρ με 440 συμμετέχοντες. Η ποιότητα των συμμετοχών επιβεβαιώνει ότι ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί ως πόλος συσπείρωσης του οικοσυστήματος καινοτομίας», εξηγεί ο Σπύρος Αρσένης, συντονιστής του προγράμματος ΝΒG Business Seeds, και συνεχίζει: «Ομάδες από incubators και συνεργαζόμενους διαγωνισμούς έρχονται στον διαγωνισμό μας για να προκριθούν, να κερδίσουν σημαντικά χρηματικά βραβεία με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθειά τους, να προβληθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες και υποδομές (ΣΕΒ, Amazon, Deloitte, Grant Thornton, Microsoft)». Επιπλέον των 20 συμμετέχουν και διεκδικούν τα έπαθλα 6 startups που προέρχονται από ειδικές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Οι 20 από τις αρχικές 440 συμμετοχές

Κλείσιμο
1) Πολιτισμός και Τεχνολογία: booksecrets - Ανακαλύψτε μυστικό περιεχόμενο για τα βιβλία σας.
2) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: StreamOwl: Διαχείριση ποιότητας υπηρεσιών μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω Internet.
3) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα στην Ασφάλιση πλοίων. Παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις άμεσης και γρήγορης πρόσβασης σε εύρη φάσμα πληροφοριών.
4) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Studdle: Η σχολή σου, στο χέρι σου!
5) Περιβάλλον και Τεχνολογία: Αυτόματο φορητό και ψηφιακό όργανο μέτρησης του ανθρακικού ασβεστίου (ασβεστόμετρο) σε εδαφικά δείγματα με ενσωματωμένη αντιστάθμιση της θερμοκρασίας και GPS.
6) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Trustporter : Σύστημα συνταιριάσματος μεταφοράς αντικειμένων ή/και ανθρώπων, βασισμένο στην εμπιστοσύνη.
7) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Social Taste | Your Menu, Your App, Your Way.
8) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Prognosis: Έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον και στήριξη των ασθενών μέσω της χρήσης του έξυπνου κινητού τηλεφώνου.
9) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Ένα κοινωνικό δίκτυο για startupers.
10) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Travelmyth - Μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών
11) Περιβάλλον και Τεχνολογία: δéντρο, μία ενεργειακά αυτόνομη κατασκευή πολλαπλών χρήσεων & υπηρεσιών
12) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Wifins: Η αποτελεσματική καινοτομία στην στοχευμένη επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό!
13) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: E-table.gr Online Κρατήσεις Εστιατορίων.
14) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Funkmartini.gr - Δημιουργώντας την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης υπηρεσιών ομορφιάς.
15) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: The Social WiFi infrastructure for Hotels
16) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Championsid.com. Η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα αξιολόγησης αθλητικού ταλέντου Παγκοσμίως. Συστήσου στον αθλητικό πλανήτη και κυνήγησε τα αθλητικά σου όνειρα.
17) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Plantit είναι ένα έξυπνο σύστημα κηπουρικής που παρακολουθεί, καταγράφει όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες για να μεγιστοποιήσουν την υγεία των φυτών.
18) Περιβάλλον και Τεχνολογία: SUNNYCLIST, Hybrid Electro-Solar and Pedal power vehicle, The solution of modern people in green mobility
19) Πολιτισμός και Τεχνολογία: Think Athens. The best of Athens in a city break agenda.
20) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: RoadCube. http://www.roadcube.com/

Οι έξι των ειδικών κατηγοριών

Οι πρώτοι νικητές του επιχειρηματικού Διαγωνισμού «Ημέρες Επιχειρηματικότητας 2015» της «Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του διεθνή φοιτητικού διαγωνισμού “Ennovation”, του 1ου επιχειρηματικού διαγωνισμού της ΜΚΕ-ΕΑΠ «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» καθώς και οι πρώτοι νικητές των δύο περσινών workshops “Match & Develop a start-up” συμμετέχουν απευθείας στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού. Αυτοί είναι οι εξής:

1) Πολιτισμός και Τεχνολογία: UrboTour - διαδικτυακή CMS πλατφόρμα που δίνει άμεση πληροφόρηση στον επισκέπτη για σημεία ενδιαφέροντος.
2) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Saleboxie - πλατφόρμα λογισμικού για αυτοματοποιημένη καταχώρηση προϊόντων ενός e-shop σε παγκόσμια ηλεκτρονικές αγορές
3) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: AM(E)Azing
4) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Roomius - Η 1η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτημάτων διαμονής
5) Περιβάλλον και Τεχνολογία: SmartField - υψηλής ποιότητας και τεχνογνωσίας υπηρεσίες «Γεωργίας Ακριβείας»
6) Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα: Noodio, http://noodio.fm/

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds θα βρεις στη διεύθυνση www.nbg.gr/nbgseeds.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης