Άρωμα από Μεσόγειο

Άρωμα από Μεσόγειο

Τρεις Ελληνίδες σολίστ με πολυετή πορεία στη διεθνή μουσική σκηνή μας καλωσορίζουν στο φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια με το πρόγραμμα «Πνοές της Μεσογείου»

Άρωμα από Μεσόγειο
Τρεις Ελληνίδες σολίστ με πολυετή πορεία στη διεθνή μουσική σκηνή μας καλωσορίζουν στο φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια για να μας ξεναγήσουν στις γωνιές της Μεσογείου. Η σοπράνο Mυρσίνη Μαργαρίτη
έχει ερμηνεύσει ως μόνιμη σολίστ της Όπερας του Halle (Γερμανία) τους ρόλους της Pamina, Gretel, Zerlina, Suor Genovieffa, Margeurite, Voce dal cielo, Tebaldo, Xenia, Wellgunde, Gretel, Euridice κά. Έχει τραγουδήσει επίσης μεταξύ άλλων στις Όπερες του Darmstadt, Erfurt, Fürth (Γερμανία), Winterthur (Ελβετία), στο Φεστιβάλ Proms του BBC (Αγγλία), στο Φεστιβάλ Όπερας της Αρχαίας Κορίνθου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λαμβάνοντας πάντα θερμές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο.

Η φλαουτίστρια
Ναταλία Γεράκη
Κλείσιμο
είναι τακτικά προσκεκλημένη καθηγήτρια σε διεθνή σεμινάρια και διδάσκει Μεθoδολογία Φλάουτου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο (Ακαδημία) Μουσικής & Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης. Ως μουσικός ορχήστρας συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με την Ορχήστρα Δωματίου της Βυρτεμβέργης, την Κρατική Όπερα της Στουτγάρδης, την ΚΟΑ και την Καμεράτα. Υπήρξε κορυφαία Α' της ΚΟΘ. Έχει ηχογραφήσει για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία και το Γ' Πρόγραμμα του Eλληνικού Ραδιοφώνου.



Η μαέστρος-πιανίστρια Ζωή Ζενιώδη είναι Kορυφαία Αρχιμουσικός και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΜΟΥΣΑ (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ), των Broward Symphony Orchestra και Alhambra Orchestra, καθώς και συνεργαζόμενη Μαέστρος της Florida Grand Opera. Έχει επίσης διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Brno, την Cleveland Orchestra, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, την Palm Beach Symphony, την Εθνική Ορχήστρα Νέων της Ισπανίας, την Ορχήστρα Νέων της Φλόριντα, τη New Florida Philharmonic καθώς και τα σύνολα Artefacts και Ensemble 21.

Οι τρεις τους παρουσιάζουν από αύριο, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 18.00 το πρόγραμμα «Πνοές της Μεσογείου», εμπνευσμένο από ένα χώρο όπου η παράδοση ζωντανεύει μέσα από μπερδέματα και σμιξίματα λαών, παράγοντας χρώματα, ήχους και αρώματα αυθεντικά. Η συναυλία περιλαμβάνει επιλογές από μουσικές της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Κορσικής, της Ιταλίας, της Τουρκίας, του Λιβάνου, της Ελλάδας, και από παραδόσεις εβραϊκές, αραβικές, λατινικές και ελληνικές, παλιές και νέες δημιουργίες που συμπορεύονται στον τόπο που ενέπνευσε θεούς και ανθρώπους.

Φωτογραφίες: Γιώργος Σκιτζάκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης