Εξερεύνησε και εσύ την πλούσια χλωρίδα του Εθνικού Κήπου

Εξερεύνησε και εσύ την πλούσια χλωρίδα του Εθνικού Κήπου

Οι atenistas σε καλούν την Κυριακή σε μία διασκεδαστική βόλτα στον Εθνικό Κήπο για να δημιουργήσεις μαζί τους ένα μοναδικό αστικό λεύκωμα

Εξερεύνησε και εσύ την πλούσια χλωρίδα του Εθνικού Κήπου
Ο Εθνικός Κήπος είχε ανέκαθεν τον χαρακτήρα ενός χώρου πρασίνου. Από το 600 πΧ. ο χώρος φιλοξενούσε ένα από τα τρία δημόσια πάρκα εκτός των τειχών της αρχαίας Αθήνας, το ιερό άλσος του Λυκείου, αφιερωμένο στον Απόλλωνα. Σχεδόν πριν από δύο αιώνες, στον ίδιο χώρο άρχισε να δημιουργείται ο Bασιλικός Kήπος το 1836 επί Όθωνα σε αρχική έκταση 30 στρεμμάτων, πίσω από τα τότε Aνάκτορα, τη σημερινή Βουλή. Με τον καιρό φυτεύτηκαν σπάνια φυτά, ενώ σε αυτόν βρήκαν καταφύγιο και πολλά είδη πτηνών, από τις κοινές δεκαοχτούρες έως τους πιο σπάνιους στραβολαίμηδες.

Σήμερα, ο Εθνικός Κήπος είναι μια σημαντική όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, για την οποία η πλειοψηφία των Αθηναίων δεν έχει πλήρη εικόνα. Όχι ασφαλώς τόσο για την ύπαρξή του, όσο για τον φυτικό του πλούτο, καθώς εκτιμάται ότι ο Κήπος φιλοξενεί περισσότερα από 500 είδη φυτών: από τις επιβλητικές ουασινγκτόνιες μέχρι τις βελανιδιές, τις δάφνες και τους κισσούς.



Αν λοιπόν θέλεις το παιδί σου (ή και εσύ ο ίδιος/η ίδια) να μάθει περισσότερα για τη χλωρίδα αυτού του σημαντικού αθηναϊκού πνεύμονα, οι atenistas σου δίνουν μία ιδανική ευκαιρία με τη
Κλείσιμο
δράση «Γνωρίζοντας με ένα φυτολόγιο τον Εθνικό Κήπο». Μεθαύριο, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, η ομάδα πολιτών μας καλεί στις 11.00 σε μια εκδήλωση γνωριμίας με τον Κήπο. Η δράση προβλέπει τη δημιουργία φυτολογίου από τους μικρούς φίλους, μέσα από την οποία οι τελευταίοι θα εξοικειωθούν με τα φυτά που θα συναντήσουν.

Τι θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου; Ένα μολύβι ή στυλό για να γράφεις, κόλλα για να κολλήσεις και ένα φυτολόγιο. Αν δεν έχεις φυτολόγιο, φρόντισε να είσαι νωρίς στο ραντεβού των atenistas, καθώς στο εισαγωγικό σημείο (κεντρική είσοδος από Αμαλίας) θα υπάρχει ό,τι χρειάζεται (χαρτιά, χαρτόνια, κορδέλα δεσίματος) για να φτιάξεις μόνος σου το δικό σου. Στο σημείο θα υπάρχουν μάλιστα καλλιτέχνες που θα σε βοηθήσουν να το φτιάξεις όσο πιο ξεχωριστό γίνεται. Θα καλυφθούν οι πρώτοι 300 που δεν θα έχουν φυτολόγια.

Στον Κήπο θα βρίσκονται και γεωπόνοι που θα σας παρέχουν όποια πληροφορία χρειαστείτε. Παράλληλα, στο πλαίσιο της γνωριμίας με τον Κήπο, θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 ξενάγηση από γεωπόνους της υπηρεσίας του Εθνικού Κήπου. Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για μία κυριακάτικη βόλτα όπου θα γνωρίσετε από τα μέσα το πιο όμορφο σημείο της πόλης και θα φτιάξετε ένα μοναδικό αστικό λεύκωμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης