Είναι τρεις και… λεβέντες!

Είναι τρεις και… λεβέντες!

Μία παράσταση-παρωδία ρετρό σειρών δράσης, με αναφορές που ξεκινούν από τον βωβό κινηματογράφο και φτάνουν μέχρι το υπερηρωϊκό σύμπαν της Marvel και της DC

Είναι τρεις και… λεβέντες!
Είναι τρεις. Είναι ατρόμητοι. Είναι… «Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες» και επιστρέφουν για να σώσουν τον κόσμο! Ο Αλέξανδρος Πέρρος, ο Αυγουστίνος Κούμουλος και η Νάντια Μητρούδη βάζουν ξανά τις υπερηρωικές τους στολές και μπλέκουν σε νέες περιπέτειες. Έναν χρόνο πριν οι «Ακαταμάχητοι Λεβέντες» μας συστήθηκαν μέσα από μία περιπέτεια, που παρέπεμπε σε γνωστές ρετρό τηλεοπτικές σειρές δράσης τύπου «Οι Άγγελοι του Τσάρλι». Το τέλος της ιστορίας μας άφηνε μετέωρους, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα επεισόδιο μίας αντίστοιχης τηλεοπτικής σειράς. Η συνέχεια λοιπόν ήταν επιβεβλημένη…

Φέτος οι «Ακαταμάχητοι Λεβέντες» επιστρέφουν –αυτή τη φορά στο θέατρο Αλκμήνη, όπου μας περιμένουν κάθε Κυριακή στις 9:30 μ.μ.– για να δώσουν τη χαριστική βολή στον Δόκτωρα Κακούργο, που απειλεί να καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή τη φορά στην ιστορία εμπλέκεται και η έμπιστη πράκτορας του δόκτωρα Κακούργου που ακούει στο όνομα: Άννα, Άννα Κόντα... Σκληραγωγημένη και με απίστευτες ικανότητες στο πολεμικό σπαθί των σαμουράι, κατάνα, η Άννα Άννα Κόντα θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη αντίπαλος για τους Ακαταμάχητους Λεβέντες.

Κλείσιμο


Ποιοι είναι όμως οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες; Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εσάς ίσως να μην έχετε δει την πρώτη παράσταση, ο Αλέξανδρος Πέρρος, ο Αυγουστίνος Κούμουλος και η Νάντια Μητρούδη αναλαμβάνουν να μας συστήσουν τους ήρωές τους. Ο Αλέξανδρος είναι… ο μπλε κορμοράνος. Ειδικότητά του τα πυροβόλα όπλα. Είναι ιδιαίτερα ευλύγιστος, αφελής και εξαιρετικά γκαφατζής. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο ωραίο φύλο και λόγω της απερίγραπτης βλακείας του αποτελεί τον πιο εύκολο στόχο.

Ο Αυγουστίνος είναι… το αγέρωχο πάντα. Ειδικεύεται στις ασιατικές πολεμικές τέχνες με προτίμηση στα νουντσάκου και το δόρυ. Είναι ιδιαίτερα έξυπνος κι επικίνδυνος με χαρακτηριστικό μουστάκι. Η Νάντια είναι… η ατσάλινη πεταλούδα. Χρησιμοποιεί μαχαίρια, στιλέτα, σπαθιά και την ακαταμάχητη γοητεία της που μαγνητίζει όλα τα αντρικά βλέμματα. Προσοχή! Πρόκειται για μια θανάσιμη πολεμική μηχανή.

Αυτοί οι τρεις είναι… «Ακαταμάχητοι Λεβέντες». Και χάρη σε αυτούς το σωματικό θέατρο γίνεται ένα θέαμα άκρως ευχάριστο για το ευρύ κοινό. Οι περισσότεροι στο άκουσμα του όρου «σωματικό θέατρο» βαριούνται. Στην περίπτωση των «Ακαταμάχητων Λεβέντων» τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με σωματικό κωμικό θέατρο και ουσιαστικά με μία παράσταση-παρωδία ρετρό σειρών δράσης με αναφορές που ξεκινούν από τον βωβό κινηματογράφο και φτάνουν μέχρι το υπερηρωϊκό σύμπαν των κόμιξ της Marvel και της DC.



Με βασικό στοιχείο έκφρασης τον σωματικό αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα, τέσσερις εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί (στους παραπάνω τρεις προσθέστε και την Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά), υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Δεγαΐτη, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας με δεξιοτεχνικό τρόπο ένα ολόκληρο φανταστικό κόμικ σύμπαν, που θα μας κάνει να κλαίμε από τα γέλια!

Όσο για εσάς που μπορεί να μην είδατε την περσινή παράσταση, τουτέστιν το Μέρος Α’, δεν έχει καμία σημασία. Το νέο επεισόδιο των «Ακαταμάχητων Λεβέντων» λειτουργεί αυτόνομα και μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί. Ραντεβού κάθε Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη για μία… απενοχοποιημένη θεατρική βραδιά με πολύ γέλιο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης