Ο Θοδωρής και η παρέα του

Ο Θοδωρής και η παρέα του

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Ο Θοδωρής και η παρέα του
Το Citylife παρακολουθεί τo «Δοξαπατρή», επισκέπτεται την έκθεση «Βιογραφία», δοκιμάζει τις γεύσεις του Wild in the City, βλέπει τον «Πλούτο» και απολαμβάνει το «Καρμενσίτας» στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
Κλείσιμο
το κανάλι Novalifε της Nova!



Δοξαπατρή

Το καινούργιο θεατρικό έργο του Θοδωρή Αθερίδη «Δοξαπατρή» διαδραματίζεται σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, σε μία πόλη σαν την Αθήνα, σε μία περιοχή σαν το Κολωνάκι, με προβλήματα και θέματα σαν τα δικά μας. Οι ήρωες, καθημερινοί άνθρωποι που τους συναντάμε ανάμεσά μας, έρχονται αντιμέτωποι και παλεύουν να διαχειριστούν τις προσωπικές τους αλήθειες. Ο Θοδωρής Αθερίδης, η Πέμη Ζούνη, η Ρένια Λουιζίδου, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Ευαγγελία Συριοπούλου, η Φωτεινή Αθερίδου και ο Γιόσι προσπαθούν να διαχειριστούν την καινούρια πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα.

Tip
Το «Δοξαπατρή» ανεβαίνει στο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2.

Βιογραφία

Δεκατρία πορτραίτα ξεχωριστών ανθρώπων παρουσιάζονται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη μαζί με μικρότερα έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Η νέα ατομική του έκθεση με τίτλο «Βιογραφία» αποτελεί ένα είδος αυτοβιογραφίας που συντίθεται μέσα από τις εικονογραφικές βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, πρόκειται για «πρόσωπα που με την αυθεντική πνευματική τους παρουσία, με το ψυχικό σθένος και τη μαχητικότητά τους, συντηρούν, διαφυλάττουν και καταθέτουν με το έργο και τη στάση τους ερωτήματα και απαντήσεις στα μεγάλα ηθικά διλλήματα του καιρού τους. Πρόσωπα που αναλαμβάνουν την ευθύνη να δημιουργήσουν την ιστορία τους, που είναι και δική μας ιστορία».

Tip
H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Καρμενσίτας

Η πρώτη χορεύτρια του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Κουσουνή, είναι υπεύθυνη για το αριστούργημα που παρουσιάζεται από τις 22 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ολύμπια. Το «Καρμενσίτας», όπως λέγεται, είναι μια πρωτότυπη παραγωγή που συνδυάζει την όπερα και το μπαλέτο και βασίζεται στη μουσική της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ. Πρόκειται για ένα έργο που επιχειρεί, με κύριο μέσο τη βιωματική τέχνη του χορού, να μεταδώσει μία εμπειρία ζωής στους νεαρούς θεατές του. Απευθύνεται σε ηλικίες που ξεκινούν από την προσχολική ηλικία και μπορούν να φτάσουν ως και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού. Αν και βασίζεται κατά κύριο λόγο στον χορό, ο λόγος και το τραγούδι θα χρησιμοποιηθούν για να κάνουν την αφήγηση εύληπτη ακόμη και για τον λιγότερο εξοικειωμένο θεατή με το λεξιλόγιο του χορού.

Tip
Η παράσταση θα παρουσιάζεται έως τις 24 Απριλίου 2016.

Πλούτος

Ένας περιοδεύων θίασoς συναντάει μια ομάδα μουσικών και όλοι μαζί, ηθοποιοί και μουσικοί, γυρίζουν την Ελλάδα παίζοντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Σε μια διασκευή για παιδιά, η Ανδρομάχη Μοντζόλη σκηνοθετεί το κλασικό έργο και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γράφει τη μουσική και τα τραγούδια. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνιος Καζάκος, ο Δημήτρης Μενούνος, η Θάλεια Προκοπίου κά, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται η Φωτεινή Δάρρα.

Tip
H παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3.

Wild in the city

Νόστιμα αλμυρά και γλυκά σνακς, χωρίς άλευρα, ζάχαρη, γλουτένη και φυτικά έλαια; Κι όμως γίνεται. Στο καινούργιο μαγαζί της Στοάς Μπολάνη στο Σύνταγμα, το Wild in the city, μπορείς να απολαύσεις ένα κανονικό γεύμα χωρίς να ανησυχείς για τις επιπτώσεις του στην υγεία σου. Το μότο του μαγαζιού απλό: τροφές κατευθείαν από τη φύση, με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία. Κι αν αναρωτιέσαι πως μπορεί να είναι μια ομελέτα, μια κρέπα, ένα σάντουιτς αλλά και ένα προφιτερόλ χωρίς βλαβερές ουσίες, δεν έχεις παρά να το επισκεφτείς. Η δοκιμή θα σε πείσει.

Tip
Το wild in the city βίσκεται Bουλής 7, μέσα στη Στοά Μπολάνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης