Ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου

Ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου

Μία ευκαιρία να ξεναγηθείς σε σημαντικούς σταθμούς μιας ιστορίας χιλιάδων χρόνων

Ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου
Μία άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση εγκαινιάζεται αύριο, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, στην οδό Θεωρίας 12 στην Πλάκα. «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» ο τίτλος της και πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου από την αρχαιότητα μέχρι την αναβίωσή του στις μέρες μας. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε σημαντικούς σταθμούς μίας ιστορίας χιλιάδων χρόνων. Από τα πρώτα αυτοσχέδια θεάματα μέχρι τη γέννηση του αρχαίου δράματος, την αναβίωσή του στη νεότερη εποχή και τις σημερινές παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας.

Μία διαδρομή που συνδυάζει την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία, αφού η έκθεση δίνει έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στα βίντεο και στις διάφορες ψηφιακές και διαδραστικές εφαρμογές. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία του αρχαίου θεάτρου, μίας τέχνης που γεννήθηκε εδώ στην Ελλάδα πριν από χιλιάδες χρόνια. Μέσα από την έκθεση θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Πώς σχετίζεται το αρχαίο θέατρο με τη λατρεία του Διονύσου; Ποιο πολίτευμα ευνόησε την ακμή του αρχαίου δράματος; Ποιο είναι το αρχαιότερο τμήμα του θεατρικού οικοδομήματος; Από πού εμπνέονταν οι ποιητές; Πότε ξεκίνησαν οι προσπάθειες αναβίωσης του αρχαίου δράματος στα νεότερα χρόνια;

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στο ευρύ κοινό. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της Πράξης «Το θέατρο ως φορέας παιδείας και πολιτειακής αγωγής στην αρχαιότητα και σήμερα» για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ενώ συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο της έκθεσης, τέλος, θα λειτουργούν και εκπαιδευτικά προγράμματα κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης