Επτά (τροφικά) αμαρτήματα

Επτά (τροφικά) αμαρτήματα

Το Seven Food Sins είναι μια gastropub της Πλάκας που συνδυάζει καλό φαγητό με μεγάλη ποικιλία σε μπίρες

Επτά (τροφικά) αμαρτήματα
Αν είσαι και εσύ από αυτούς που έδιναν όρκο ότι δεν θα έτρωγαν ποτέ μουσακά στην περιοχή της Πλάκας, ήρθε ο καιρός να ανακαλέσεις. Γιατί ο Crunchy Moysaka του Seven Food Sins θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη τόσο για τις γαστρονομικές επιλογές της γειτονιάς όσο και για τον ίδιο τον μουσακά.



Κλείσιμο
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: το Seven Food Sins άνοιξε τον Αύγουστο στην πλατεία Φιλομούσου στην Πλάκα και δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα εστιατόρια της περιοχής. Τα τουριστικά πιάτα, τα σπαστά αγγλικά, το τζατζίκι και ο μουσακάς τελειώνουν μόλις περάσεις το κατώφλι του υπέροχου νεοκλασικού που βρίσκεται εκεί από το 1890 και παλιότερα στέγαζε τη «Φιλομούσα» και το «Θαλασσί». Ο χώρος ήταν άδειος εδώ και αρκετά χρόνια και οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να φτιάξουν μια gastropub -όπως αποκαλούν οι ίδιοι το μαγαζί- και να συνδυάσουν το καλό φαγητό με μία μεγάλη ποικιλία σε μπίρες.



Το όνομα παραπέμπει σε αμαρτίες και ακριβώς το ίδιο κάνει και το φαγητό του. Τα δύο ανάποδα 7άρια και το στιλέτο που τα ενώνει δημιουργούν προσδοκίες από την είσοδο ακόμα και ευτυχώς η ομάδα φροντίζει να ανταποκριθεί σε όλες. Δύο όροφοι με δωμάτια υπέροχα διακοσμημένα, χειροποίητα ξύλινα έπιπλα με διαφορετικό σχέδιο το καθένα και μπαλκονάκι με σκαλιστά κάγκελα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα εστιατόριο για να είναι σύγχρονο χωρίς όμως να φαντάζει παραφωνία στην υπέροχη πλατεία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά και θυμίζει ελληνική ταινία της δεκαετίας του '60.



Στην κουζίνα αναλαμβάνει δράση ο Τάσος Στεφάτος, για χρόνια συνεργάτης του Έκτορα Μποτρίνι, με τον sous chef Κώστα Χρόνη να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Το μαγαζί από το πρωί προσφέρει brunch και αυγά benedict, το μεσημέρι κάνουν την εμφάνιση τους τα burgers και οι σαλάτες και το βράδυ το μενού εμπλουτίζεται και φυσικά ο μουσακάς κάνει τη μεγαλειώδη του εμφάνιση. Αν και δεν είναι από τα πιο γκουρμέ πιάτα του μαγαζιού, όπως μας αποκαλύπτει ο Στεφάρος, ο κόσμος το προτιμάει κυρίως λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης: ρολό παναρισμένο με κιμά και λαχανικά στο εσωτερικό του και υπέροχη μπεσαμέλ από πάνω. Η γεύση του μουσακά της μαμάς προσφέρεται με ένα μαγικό τρόπο -που μας είπε αλλά δεν αποκαλύπτουμε- παναρισμένη σε ρολό. Από τα υπόλοιπα πιάτα σίγουρα ξεχωρίζουν τα αβγά ποσέ αυγουλάκι με μπέικον, σπανάκι και σπαράγγια και το inside out σουβλάκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης