Ένας νέος χώρος δραστηριοτήτων στο Μοναστηράκι

Ένας νέος χώρος δραστηριοτήτων στο Μοναστηράκι

Το θέατρο συναντά τον χορό, τη ζωγραφική και την αυτοάμυνα στη μικροσκοπική οδό Αγάθωνος, σε έναν νέο χώρο που ανήκει στον Μη Κερδοσκοπικό Φορέα Nimertis Actionart

Ένας νέος χώρος δραστηριοτήτων στο Μοναστηράκι
Στόχος του Nimertis Actionart είναι «να προστατεύει με οποιονδήποτε τρόπο την ανθρώπινη ζωή, να προάγει την έννοια της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης και να ενθαρρύνει την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και γενικότερα των ευπαθών ομάδων». Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, στον νέο αυτόν χώρο δραστηριοτήτων (πλησίον του ΗΣΑΠ και του Μετρό Μοναστηράκι) πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού που αφορούν όλους όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση, καθώς και με την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Παράλληλα γίνονται μαθήματα Σωματικού Θεάτρου και Θεάτρου της Επινόησης, ενώ για όσους αγαπάτε τον χορό και τη ζωγραφική μπορείτε να βρείτε τα αντίστοιχα μαθήματα. Τα σεμινάρια ζωγραφικής απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ τα μαθήματα χορού αφορούν την εκμάθηση latin και tango. Σημαντικό κομμάτι στις δραστηριότητες καταλαμβάνουν και τα μαθήματα αυτοάμυνας, που απευθύνονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας από τη Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, αλλά και σε πωλητές του περιοδικού δρόμου Σχεδία. Επίσης, προσφέρονται και μαθήματα αυτοάμυνας και ενδυνάμωσης σε άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Το Nimertis Actionart επιθυμεί να αναπτύξει σε όσους συμμετέχουν στις δράσεις του μία άλλη φιλοσοφία ζωής, που βάζει το «μαζί» πάνω απ’ όλα. Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μαίρη Τσαρέα στο email: nimertisart@gmail.com.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης