Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον... Αίσωπο

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον... Αίσωπο

Παιδιά από 8 έως 12 ετών δημιουργούν ένα βιβλίο με θέμα τους μύθους του Αισώπου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον... Αίσωπο
Τον καλύτερο τρόπο για να φέρει τα πιτσιρίκια κοντά στους μύθους του Αισώπου βρήκε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Με πολύ συγκεκριμένη στόχευση στα δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα, αυτή τη φορά βάζει τα παιδιά όχι απλώς να διαβάσουν τους μύθους του αγαπημένου παραμυθά αλλά και να φτιάξουν μόνα τους ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τους ήρωες του.

Από αύριο, 10 Οκτωβρίου, και για σχεδόν όλα τα Σάββατα του χρόνου, τα παιδιά από 8 έως 12 ετών θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο του Αισώπου και θα αναμετρηθούν με τον τζίτζικα, τον μέρμηγκα, την αλεπού αλλά και το δελφίνι. Το πρώτο βήμα είναι να ακούσουν τους μύθους του Αισώπου και μέσα από αυτή τη διαδικασία να αναπτύξουν τη γλωσσική τους δεξιότητα με νέες λέξεις, φτιάχνοντας παράλληλα τις δικές τους εικόνες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. Η διαφορά με τα περισσότερα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι ότι αυτές οι εικόνες θα πάρουν σάρκα και οστά μέσα από ζωγραφική, χειροτεχνία και κολάζ με σκοπό να δουλέψουν ομαδικά και να διασκεδάσουν.

Το επόμενο βήμα είναι και αυτό που θα κεντρίσει στους μικρούς φίλους της Στέγης περισσότερο το ενδιαφέρον, αφού θα κληθούν να κάνουν τους γραφίστες και να σχεδιάσουν ένα βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος. Να επιμεληθούν τις εικόνες, τα κείμενα αλλά και τη ροή της αφήγησης και την γραμματοσειρά! Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειοι δημιουργοί θα ετοιμάσουν το εξώφυλλο του βιβλίου δημιουργώντας ένα δικό τους φύλλο χειροποίητου χαρτιού από φυτά, ανακυκλωμένα χαρτιά και άλλα υλικά – μια διαδικασία που παραμένει ίδια εδώ και 3.000 χρόνια!

Κλείσιμο
Και τέλος, φτάνουμε στην εκτύπωση του βιβλίου, που γίνεται με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας, την αρχαιότερη εκτυπωτική μέθοδο. Τα παιδιά θα επισκεφθούν ένα επαγγελματικό εργαστήριο μεταξοτυπίας, όπου θα παρακολουθήσουν από κοντά το βιβλίο τους να εκτυπώνεται. Και για να μην ξεχνάμε και τον Αίσωπο, το ηθικό δίδαγμα του προγράμματος είναι ότι όσο κι αν το αποτέλεσμα είναι μοναδικό για κάθε μικρό δημιουργό, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνεργασία της ομάδας.

Info
Συντελεστές:
Μανώλης Αγγελάκης - Tind: μεταξοτύπης
Βασίλης Γεωργίου: γραφίστας
Κώστας Θεοχάρης: εικονογράφος
Γεωργία Καγιά: αφηγήτρια παραμυθιών, κουκλοποιός
Μαριέττα Καλλονά: χαρτοποιός

Ημερομηνίες: Τα Σάββατα 10, 17, 24 και 31 Οκτωβρίου, 7, 14, 21 και 28 Νοεμβρίου & 5 και 12 Δεκεμβρίου 2015, ώρες: 11:00-14:00
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ (και για τις δέκα συναντήσεις του κύκλου)
Κρατήσεις: Tηλ.: 213 017 8002
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης