Ο χορός των βραβείων

Ο χορός των βραβείων

Τρεις ταινίες που σάρωσαν όλα τα βραβεία στο πέρασμά τους έρχονται αυτόν τον μήνα στα κανάλια Novacinema

Ο χορός των βραβείων
8 Όσκαρ και 11 υποψηφιότητες, 3 Χρυσές Σφαίρες και 6 υποψηφιότητες, 2 SAG Awards και 3 υποψηφιότητες, 5 BAFTA Awards και 14 υποψηφιότητες: θα νόμιζε κανείς ότι έχουμε τρελαθεί και μετράμε βραβεία. Όλα τα παραπάνω όμως έχουν συγκεντρώσει οι τρεις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα τις Κυριακές του Οκτωβρίου στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, που φέρνουν τις καλύτερες ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή!



Κλείσιμο
Αυτήν την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, έρχεται το «Birdman: Ή η απρόσμενη αρετή της αφέλειας», με 4 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Φωτογραφίας) και υποψήφιο για άλλα 5 (Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Μοντάζ Ηχητικών Εφέ και Μίξη Ήχου). Πρόκειται για μια ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου με κεντρικό ήρωα έναν ξεπεσμένο κινηματογραφικό σταρ, που ελπίζει πως με την τελευταία του φιλόδοξη παραγωγή στο Μπρόντγουεϊ θα καταφέρει να αναστηλώσει τη σχεδόν τελειωμένη του καριέρα. Η ταινία έφτασε τα 100 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, ενώ πρωταγωνιστούν ονόματα όπως οι Μάικλ Κίτον, Έντουαρντ Νόρτον, Έμα Στόουν, Ναόμι Γουότς και ο «δικός μας» Ζακ Γαλιφιανάκης.



Την επόμενη Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, σειρά παίρνει το “Interstellar”, που κέρδισε το Όσκαρ Οπτικών Εφέ, ενώ ήταν υποψήφιο και στις κατηγορίες Πρωτότυπης Μουσικής, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μίξης Ήχου και Μοντάζ Ήχου. Το έργο είναι βασισμένο στις επιστημονικές θεωρίες του παγκοσμίως γνωστού φυσικού Κιπ Θορν και αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στο σύμπαν σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να κατανοήσει τη θέση του, αλλά και το μέλλον του μέσα σε αυτό. Η ταινία γυρίστηκε στην Ισλανδία, προκειμένου το «φυσικό» σκηνικό να μοιάζει μακρινό και απόκοσμο. Οι εισπράξεις της ταινίας ξεπέρασαν τα 650 εκατ. δολάρια, κάτι πολύ φυσικό όταν σε αυτή πρωταγωνιστούν οι Μάθιου ΜακΚόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Έλεν Μπέρστιν κ.α.



Την τελευταία Κυριακή του μήνα, 25 Οκτωβρίου, έρχεται το «Χωρίς Μέτρο» γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο “Whiplash”. Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ, αποσπώντας δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον ανερχόμενο Μάιλς Τέλερ και τον μοναδικό Τζέι Κέι Σίμονς, δημιούργησε μία συγκινητική ταινία με ένταση, δυνατά συναισθήματα και υπέροχες μουσικές. Το “Whiplash” κέρδισε τα Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, Μοντάζ, και Μίξης Ήχου, ενώ ήταν υποψήφιο και στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Διασκευασμένου Σεναρίου, με τις εισπράξεις της να είναι δεκαπλάσιες του budget της!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης