Τα ψηλά βουνά της Ιπποκράτους

Τα ψηλά βουνά της Ιπποκράτους

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Τα ψηλά βουνά της Ιπποκράτους
Το Citylifε παρακολουθεί την παράσταση «Τα ψηλά βουνά», δοκιμάζει παέγια στο Mama Tierra, βλέπει «Το όνειρο του σολωμού», πίνει χυμούς στο Nova Gea και κάνει «Καντάδα» με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!

Κλείσιμο

Τα ψηλά βουνά

To πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική, «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ανεβάζει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Ακροπόλ. Ένα θεατρικό έργο για όλες τις ηλικίες, αναφορά στο βιβλίο που γράφτηκε το 1918 επί κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου κατ' εντολή του υπουργείου Παιδείας. Μια παρέα παιδιών του δημοτικού που, μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας και μαθαίνουν πώς να επιβιώνουν στη φύση. Η παράσταση έχει στόχο να ζωντανέψει όλες αυτές τις εικόνες, όπως επίσης και τις αυθεντικές ζωγραφιές του βιβλίου, έτσι ώστε να γίνουν οι μικροί θεατές μέρος αυτής της παρέας των παιδιών πάνω στα βουνά.

Tip
Στην παράσταση παίζουν: Κουρούµπαλης Δηµήτρης, Τρουπάκης Άρης, Δόβρης Θανάσης, Ποιµενίδης Γρηγόρης, Μάρκου Κλεοπάτρα, Μεντζέλος Σωτήρης, Σύρµας Γιώργος, Φλατσούσης Παντελής, Φλωράτος Γιώργος.

Mama tierra

«Μαμά γη» είναι το όνομα του νέου χορτογραφικού εστιατορίου που άνοιξε πριν από λίγους μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Ο ισπανικός τίτλος δηλώνει την αγάπη για πιάτα από διάφορες κουζίνες του κόσμου, πάντα με βιολογικά υλικά και με προϊόντα που προέρχονται από τη μητέρα γη. Στο εστιατόριο υπάρχουν πιάτα από την Ινδία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Μεξικό και την Ταϊλάνδη, με πιο δημοφιλή το φαλάφελ, το μπέργκερ με μπιφτέκι μανιταριών και την παέγια.

Tip
Το Mama tierra βρίσκεται Ακαδημίας 84.

Το όνειρο του σολωμού


Η ομάδα 9 παρά κάνει το ντεμπούτο της με «Το όνειρο του σολωμού», μία πρωτότυπη παράσταση που βάζει τον Διονυσάκη να σκέφτεται δυνατά τους καθημερινούς μας προβληματισμούς. Ο σολωμός ως είδος γεννιέται σε γλυκά νερά, μεταναστεύει στον ωκεανό κι επιστρέφει αργότερα εκεί όπου γεννήθηκε για να γονιμοποιηθεί. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξαντλείται και πεθαίνει. Αυτή τη διαδρομή ακολουθεί και ο Διονύσης και κατά τη διάρκειά της συναντά διάφορα πλάσματα του βυθού που επηρεάζουν την πορεία του.

Tip
Το κείμενο είναι μία σύλληψη της ομάδας 9 παρά και η ζωντανή πρωτότυπη μουσική της περφόρμανς είναι γραμμένη ειδικά για την παράσταση. Παίζουν οι Φένια Σχοινά και Λιανού Μαριάννα, τραγουδά η Nalyssa Green.

Nova gea

Οι χυμοί συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους και το φθινόπωρο και το Nova Gea στην Ακρόπολη ξέρει με ποιο τρόπο να μας πείσει να δοκιμάσουμε σέλερι, σπανάκι και παντζάρι μαζί με τα αγαπημένα μας φρούτα. Χωρίς ζάχαρη ή συντηρητικά και με ειδικά μελετημένους συνδυασμούς, το κατάστημα βάζει σε ένα βαζάκι όλα τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών συνδυασμένα με ελληνικά βότανα και πολύ φαντασία. Χυμοί για όλα τα γούστα, που ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια των πελατών και καταναλώνονται στην πιο όμορφη βόλτα της πρωτεύουσας, στην Ακρόπολη.

Tip
Το Nova Gea βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Βάκχου.

Καντάδα

Με μοναδικά εφόδια τη φωνή του και ένα αρκοντεόν, ο Γιώργης Χριστοδούλου συνεχίζει να κάνει καντάδες στην Αθήνα και να φέρνει άρωμα μια άλλης εποχής σε μουσικά στέκια της πόλης. Αυτή τη φορά η Καντάδα του θα παρουσιαστεί στον Ιανό, στις 10 Οκτωβρίου, σε μια βραδιά με μελωδίες νοσταλγικές αλλά και σύγχρονες. Η «Καντάδα» είναι το τελευταίο project του τραγουδοποιού που είναι αφιερωμένο στη γιαγιά του, μια και από εκείνη εμπνεύστηκε την ιδέα να διασκευάσει τραγούδια του Κώστα Γιαννίδη, του Λεό Ραπίτη, του Ηρακλή Θεοφανίδη, του Μιχάλη Σουγιούλ κα. Τραγούδια που ο Γιώργης αγαπούσε να ακούει παιδί, τραγούδια που χόρευε η γιαγιά και ο παππούς του.

Tip
Στο πιάνο και το ακορντεόν ο Χάρης Σταυρακάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης