Μια καθώς πρέπει έξοδος

Μια καθώς πρέπει έξοδος

Ο πολιτισμός συναντά τη διασκέδαση στην πλατεία Καρύτση

Μια καθώς πρέπει έξοδος
Το μπαρ Comme il Faux στην πλατεία Καρύτση έχει δώσει τα τελευταία τρία χρόνια ένα δυνατό στίγμα στον τομέα του πολιτισμού - κάτι που λίγα μαγαζιά καταφέρνουν. Η Μαρία Μποτονάκη, με γνωστή πορεία στον χώρο του κοσμήματος, κάνει τώρα focus μαζί με τον συνεργάτη της, Eddie D' Argento, στον τομέα της διασκέδασης. Με ένα twist: στον μικρό και καλόγουστο χώρο του Comme il Faux, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην είσοδο του θεάτρου Μουσούρη, δεν επαναπαύεται στο να μαγεύει τους πελάτες της με μυρωδάτα κοκτέιλ και διαλεγμένες μουσικές. Παράλληλα οργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, καθώς και πρωτοποριακές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός δεν είναι θέμα... μεγέθους, αλλά κουλτούρας και καλού γούστου.



Κλείσιμο
Εξάλλου, τα μικρά μπαρ είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στους απαιτητικούς του αθηναϊκού bar-scene που προτιμούν την πιο προσωπική επαφή με έναν χώρο. «Εδώ θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά, επειδή πιστεύουμε ότι η έξοδος από το σπίτι πρέπει να συνοδεύεται από “θεραπευτικά” ερεθίσματα τέχνης» λέει χαρακτηριστικά. «Για αυτό παρουσιάζουμε καλλιτέχνες που η δουλειά τους έχει κάτι σημαντικό να πει. Ο πελάτης είναι φίλος ή γίνεται φίλος», συμπληρώνει.



Ο Eddie, από τους καλύτερους στον τομέα του μπαρ και της μουσικής, αναλαμβάνει τα ποτά του μαγαζιού, όπως και τις ψαγμένες επιλογές στα decks σε soul, rock, ορχηστρικά και jazz κομμάτια. Το κοκτέιλ Μαργαρίτα που φτιάχνει θεωρείται από τα καλύτερα, ενώ και το Apres la Pluie, που η γεύση του φέρνει στο νου το ομώνυμο τραγούδι του Rene Aubry, είναι ψηλά στις προτιμήσεις του πελατολογίου του. Οι τιμές για μπύρες και κρασί είναι «όπως πρέπει», δηλαδή στα 4 ευρώ για μπύρες και κρασιά, για τα ποτά 7 ευρώ και για τα κοκτέιλ 8 ευρώ. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι είναι από τα μαγαζιά που τα «συνοδευτικά» τους δεν περιορίζονται μόνο στο «ξηροκάρπι» και τα πατατάκια, αλλά περιλαμβάνουν μικρές διαλεγμένες λιχουδιές. Για τις εκδηλώσεις και εκθέσεις της σεζόν που μόλις άρχισε, αρκεί ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης