Ένα… φανταστικό συνέδριο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ένα… φανταστικό συνέδριο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Επισκεφτήκαμε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φανταστικό, Φανταστιcon 2015, το οποίο κέρδισε με το «καλημέρα» τις καρδιές των θαυμαστών του fantasy 

Ένα… φανταστικό συνέδριο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Ο Τέρι Πράτσετ, ένας από τους μάγους του fantasy που πέθανε φέτος σε ηλικία 66 ετών είχε πει κάποτε: «Οι ιστορίες φαντασίας τείνουν να ταράζουν αυτούς που δεν έχουν φαντασία». Εάν είσαι κι εσύ λάτρης του fantasy, τότε αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου υπάρχει ένας χώρος που θα σε κάνει να αισθανθείς σαν το σπίτι σου.


Κλείσιμο
Από την ομιλία “Fantasy meets reality”

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φανταστικό σήκωσε την αυλαία χθες, Σάββατο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και μάλιστα το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς εκτός από τα… φανταστικά σεμινάρια, τις ομιλίες, τα παιχνίδια και τα υπόλοιπα happenings από την πλευρά της προσφοράς, παρουσιάστηκε και εντυπωσιακή ζήτηση, καθώς εκατοντάδες κόσμος πέρασε έστω και για μία βόλτα από τη Μασσαλίας, αποδεικνύοντας ότι το fantasy ούτε μικρή απήχηση στο ελληνικό κοινό έχει ούτε περιορίζεται σε συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες.


Ομιλία «Νεκρονομικόν: Από το φαντασιακό του Λάβκραφτ στα αληθινά (;) μαγικά βιβλία σήμερα»

Οι διοργανωτές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα άρτιο πρόγραμμα που αγγίζει όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου είδους: χθες παρακολουθήσαμε από σεμινάρια για τη συγγραφή ιστοριών μέχρι την προβολή κινηματογραφικής ταινίας (το ελληνικό “The winter” του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα)  και ομαδικά παιχνίδια και από διαλέξεις για ορισμένους από τους μεγαλύτερους θρύλους του φανταστικού (Λάβκραφτ, Πράτσετ, Τανίθ Λι ενώ υπήρξε και ένα αφιέρωμα στον «Σάρουμαν» Κρίστοφερ Λι - οι τρεις τελευταίοι πέθαναν δυστυχώς φέτος), μέχρι ένα θεατρικό δρώμενο του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν με θέμα τη λυπητερή ιστορία του Τούριν Τουράμπαρ η οποία επέστρεψε στο προσκήνιο χάρη στην κυκλοφορία του βιβλίου «Η ιστορία του Κουλέρβο» που βασίζεται σε ένα χειρόγραφο που συνέταξε ο Τόλκιν πριν από έναν αιώνα.


Δρώμενο του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν σχετικά με την τραγική ιστορία του Τούριν Τουράμπαρ

Το δρώμενο παρουσιάστηκε στο κατάμεστο θέατρο της Ένωσης, χωρητικότητας 200 ατόμων, το οποίο ξαναγέμισε και στη συνέχεια για τα live της Fantasy Choir (μίας πολυφωνικής χορωδίας αφιερωμένης στο fantasy) και των Iernis που μας μάγεψαν με την παραδοσιακή κέλτικη μουσική που έπαιξαν - και παρά τα προβληματάκια στον ήχο.


Οι Iernis και η κέλτικη μουσική τους

Και εάν σου άνοιξαν την όρεξη αυτά που διάβασες παραπάνω, μην ξεχάσεις ότι το Φανταστιcon συνεχίζεται και σήμερα στον ίδιο χώρο, από τις 11.00 έως τις 21.00, με νέα events. Από αυτά ξεχωρίζουν η ομιλία «Ο Αιώνιος Πρόμαχος στην 9η τέχνη» από τους Ανδρέα Μιχαηλίδη και Μιχάλη Γεωργοστάθη, αφιερωμένη στο έργο του Μάικλ Μούρκοκ, εργαστήρια μετάφρασης και επιμέλειας κειμένου από τον Θωμά Μαστακούρη και τη Λένια Μαζαράκη αντίστοιχα, ένα σεμινάριο κατασκευής οπλισμού από απλά αντικείμενα από το Greek LARP Society και ο διαγωνισμός Cosplay (ήδη από χθες αρκετοί φίλοι επισκέφτηκαν το Φανταστιcon φορώντας τη στολή τους). Τέλος, ανακοινώθηκε ότι λόγω της επιτυχίας του “Fantasy meets reality” της Βάγιας Ψευτάκη (η οποία δίνει συμβουλές για όσους θέλουν να γράψουν ιστορίες τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και fantasy), η ομιλία θα επαναληφθεί και σήμερα στις 14.30. Η είσοδος στο συνέδριο είναι δωρεάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης