Σαββατιάτικη πεζοπορική βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Σαββατιάτικη πεζοπορική βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Το καταφύγιο Φλαμπουρίου μας καλεί σε μια βόλτα στην Πάρνηθα, ιδανική για ενδυνάμωση και αναζωογόνηση, σώματος και πνεύματος.

Σαββατιάτικη πεζοπορική βόλτα στο ελατόδασος της Πάρνηθας
Το Φλαμπούρι
ξεκινάει ανανεωμένο τη νέα σεζόν και ετοιμάζει πλήθος δραστηριοτήτων στη φύση για όλους! Αφού χορτάσαμε τις θάλασσες όλο το καλοκαίρι, έφτασε η ώρα για να πάρουμε και πάλι τα βουνά. Μια βόλτα στην Πάρνηθα, είναι ιδανική για ενδυνάμωση και αναζωογόνηση, σώματος και πνεύματος.

Σακίδια στη πλάτη, παπούτσια άνετα για το βουνό και πάμε να χαθούμε στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του δρυμού. Θα κινηθούμε μέσα από μονοπάτια, σε μία διαδρομή που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά (8-9 ετών και άνω).

Κλείσιμο


Από το καταφύγιο Φλαμπούρι
, θα κάνουμε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι.

Θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, θα κινηθούμε σε κανονικό ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος όσοι διαθέτουν κανονική φυσική κατάσταση. Πάρτε λοιπόν την παρέα σας, ή και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια βόλτα στο μοναδικού κάλλους ελατόδασος, του δρυμού της Πάρνηθας.



Λεπτομέρειες
Κόστος 2€, ελάχιστη κατανάλωση που αφορά ρόφημα ή ποτό γεύματος.
Δηλώσεις συμμετοχής στο καταφύγιο, από τις 09.30 μέχρι και τις 10.15
Φροντίστε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής 
Ώρα εκκίνησης πεζοπορίας από το Φλαμπούρι 10.30 
Ώρες πεζοπορίας ~3 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Α' (Βαθμός δυσκολίας Α' σημαίνει: Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι)
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας μέσα στο καταφύγιο, στη λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.

Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Για την διαμονή απαιτείται κράτηση.



Βασικός Εξοπλισμός
Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, καπέλο, αντιηλιακό, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πληροφορίες
Ώρες επικοινωνίας 10.00 με 17.00
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 21024646 66 και 6972256215
Link: http://flabouri.gr/index.php/ekdiloseis/pezopories-old/2015/1013-pezoporiki-volta-sto-elatodasos-tis-parnithas-05-09-15
Facebook: https://www.facebook.com/events/1470292526607420/
E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης