Ποπ μυστικά στο σκοτάδι

Ποπ μυστικά στο σκοτάδι

Η Monika θα εμφανιστεί στην Κηφισιά και στην Ελευσίνα ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις για το καλοκαίρι

Ποπ μυστικά στο σκοτάδι
Τη γνωρίσαμε με το “Over the hill”, την αγαπήσαμε με το “Exit” και πειστήκαμε για την εξέλιξή της με το πρόσφατο “Secret tin the dark”. H Μonika
(κατά κόσμον
Μόνικα Χριστοδούλου) παραμένει ένα νεαρό κορίτσι που αναζητά τον εαυτό της μέσα από τη μουσική, που της αρέσει να γυρνάει τον κόσμο, να διασκεδάζει, να γεμίζει εμπειρίες. Πριν από επτά χρόνια το μελαχρινό κορίτσι έγινε έφερε τα πάνω κάτω στη μουσική βιομηχανία με το τραγούδι “Over the hill” και οι μουσικόφιλοι της χώρας έψαχναν να βρουν ποιος έγραψε αυτό το hit που έπαιζε παντού.

Κλείσιμο


Κάπως έτσι η Monika
έγινε το αγαπημένο κορίτσι των media και τα εναλλακτικά στέκια στην πόλη έπιναν νερό στο όνομά της. Η μεγάλη ανακάλυψη της δεκαετίας για πολλούς, η φωνή που θα συζητιόταν για χρόνια για άλλους. Κάπως έτσι άνοιξε τη συναυλία των Calexico, τραγούδησε μαζί τους και απέκτησε γρήγορα φανατικούς φίλους και εχθρούς. Η συμμετοχή της στο Ark Festival -με sold out εμφανίσεις και τις δύο χρονιές- έδειξε ότι η Monika δεν μας απασχόλησε τυχαία, ούτε ήταν ένα κομήτης στην ελληνική πραγματικότητα.



Οι συναυλίες πάντα με ιδιαίτερο στιλ, οι συνεντεύξεις της μετρημένες, οι δηλώσεις της το ίδιο. Και όταν το 2010 ήρθε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Exit” και με το υπέροχο “Yes I do”, τα πράγματα ξεκαθάρισαν κι άλλο. Η μικρή είχε κότσια, είχε ταλέντο και όραμα. Δεν είμαι σίγουρη ότι και εκείνη ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε όταν κυκλοφορούσε αυτόν τον δίσκο, αλλά τα περισσότερα κομμάτια του είναι μικρές ιστορίες βγαλμένες από σελίδες βιβλίου, ντυμένα με μελωδίες από τη φαντασία μας. Και τον αγαπήσαμε. Πολύ.



Πριν ένα χρόνο και κάτι η Monika μας σύστησε τις τελευταίες της εμπειρίες μέσω του δίσκου “Secret in the dark”. Ποπ διάθεση, χορευτική μουσική και η τραγουδοποιός στην καλύτερη ερμηνευτικά φάση της. Η ίδια θεωρεί ότι είναι ένας δίσκος που: «Αποτυπώνει τις σκέψεις και τις εμπειρίες που συσσωρεύονταν τα τελευταία χρόνια. Εζησα μία πολύ έντονη δεκαετία με σπουδές, ταξίδια, γνωριμίες, συναυλίες, “Avatar” και “Εxit” και όταν ήρθε η στιγμή του “Secret in the dark” έγραψα τραγούδια μέσα από τα οποία εξέφραζα την υπερένταση όλων αυτών των εμπειριών. Είχα ενέργεια και πάθος μέσα μου που ήθελα απλώς να το τραγουδήσω δυνατά και να το χορέψω».



Και όπως φάνηκε από την ανταπόκριση του κόσμου αυτόν τον ένα χρόνο που έχει περάσει από την κυκλοφορία του δίσκου, το κοινό είχε την ίδια διάθεση να τραγουδήσει δυνατά και να χορέψει. «Πρόκειται για πολύ μεγάλη ευχαρίστηση όταν είδα κόσμο να αγκαλιάζει αυτόν τον διαφορετικό ήχο με τον ίδιο τρόπο που το έκανε στο “Avatar”. Πίστεψα πολύ σε αυτόν τον δίσκο γιατί με απελευθέρωσε από οποιονδήποτε ενδοιασμό είχα σχετικά με την πορεία ενός μουσικού. Δεν μου άφησε περιθώρια να με καθορίσει το παρελθόν, αλλά η καθημερινότητα στο παρόν. Και όταν είδα τον κόσμο να το ακολουθεί, παρ' όλες τις αντιδράσεις στην αρχή, πίστεψα πως θα συνεχίσω πάντα με την ίδια ειλικρίνεια που νιώθω απέναντι στη μουσική για κάθε περίοδο της ζωής μου», παραδέχεται η ίδια.

Η Monika την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο της Κηφισιάς και την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο Παλαίο Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχύλεια 2015 στο Παλαιό Ελαιουργείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης