Ενας κόσμος αλληλεγγύης

Ενας κόσμος αλληλεγγύης

Τα αποτελέσματα της εξάμηνης δουλειάς δέκα νέων παιδιών σε ΜΚΟ της επιλογής τους ως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και συντονιστές προγραμμάτων

Ενας κόσμος αλληλεγγύης
Για να ενισχύσεις ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά σου, δεν χρειάζεται απαραίτητα να προσφέρεις εθελοντική εργασία ο ίδιος. Μπορείς πολύ απλά να βοηθήσεις αυτούς που έχουν σκοπό να το κάνουν για σένα. Κάπως έτσι δέκα νέοι άνθρωποι βρέθηκαν να εργάζονται για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, έχοντας καλυμμένο το κόστος της απασχόλησής τους από τη Vodafone.

Το World of Difference, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Ως αποτέλεσμα, οι δέκα νικητές ανέλαβαν καθήκοντα ως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, αλλά και ως συντονιστές ή διαχειριστές προγραμμάτων των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών της επιλογής τους. Βελτίωσαν έτσι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, τις συνθήκες ζωής ατόμων και παιδιών με προβλήματα υγείας, απόρων οικογενειών, αστέγων και ανέργων.

Κλείσιμο


Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο των φετινών νικητών:

Η Αρχόντω Αντωνάτου, εργάστηκε ως Συντονίστρια Σχεδιασμού & Εφαρμογής Δράσεων και εξεύρεσης πόρων στην Emfasis Foundation, όπου συνέβαλε στον συντονισμό των προγραμμάτων που υλοποιεί ο οργανισμός για τη στήριξη, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας (σίτιση, ένδυση, φροντίδα), καθώς και την ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξή περισσότερων από 600 αστέγων, ανέργων και ουσιοεξαρτώμενων, μέσω δράσεων Κοινωνικής Εργασίας Δρόμου.

Η Σταυρούλα Γεωργαλή, εργάστηκε ως Ψυχολόγος στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Κατά τους έξι μήνες εργασίας της παρείχε ενδονοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή ψυχολογική υποστήριξη σε 35 παιδιά και στις οικογένειές τους, από το στάδιο της διάγνωσης της ασθένειας και καθόλη τη διάρκεια της.

Η Παναγιώτα Γιαννοπούλου, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στους Γιατρούς του Κόσμου στο Ανοιχτό Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης. Κατά τους έξι μήνες εργασίας της περισσότερα από 3.000 άπορα, άστεγα, αλλά και σωματικά ή ψυχικά κακοποιημένα άτομα δέχτηκαν τις υπηρεσίες του Πολυιατρείου για την παροχή βοήθειας.

Η Βιόλα Γκιόκα, εργάστηκε ως Συντονίστρια του Προγράμματος «ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ - Παιδιά σε κίνδυνο» στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και βοήθησε σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετεί το πρόγραμμα από 150 σε 370, καθώς και στην εξεύρεση πόρων για τη στήριξή τους.

Η Σοφία Μαντά εργάστηκε ως Βοηθός Υπεύθυνου του προγράμματος «Ψυχολογική Υποστήριξη για Όλους» στη MKO HumanAid, αναλαμβάνοντας ενεργά τον συντονισμό για την παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 472 άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης (άνεργοι – κάτω από το όριο της φτώχειας) από 32 διαπιστευμένους ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Η Κατερίνα Νάνου εργάστηκε ως Ερευνήτρια και Συντονίστρια δράσεων προβολής της αναδοχής στο Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑΜΚΕ. Κατά τους έξι μήνες εργασίας της πραγματοποιήθηκε η σύνταξη και αποστολή ερωτηματολογίου σε 96 Μονάδες Παιδικής Προστασίας για τη διεξαγωγή έρευνας για τον πληθυσμό και την κατάσταση των παιδιών στα ιδρύματα της χώρας.

Η Κωνσταντίνα Μοναστηριώτη εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, όπου παρείχε στήριξη σε 60 άτομα που πάσχουν από την ασθένεια με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και των προσωπικών δεξιοτήτων τους, μέσω ατομικών και ομαδικών συνεδρίων. Παράλληλα, μέσω της διοργάνωσης δύο ημερίδων και μιας ενημερωτικής εκστρατείας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την ΣΚΠ, συνέβαλε ενεργά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τη νόσο.

Η Γλυκερία Πατσίκα εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στον τομέα της Εμβιομηχανικής στο Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, ΕΛΕΠΑΠ. Εκεί πραγματοποίησε έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμου πρωτοκόλλου αξιολόγησης και διάγνωσης προβλημάτων σταθεροποίησης του κορμού σε 11 βρέφη με υπόνοια εμφάνισης κινητικών δυσλειτουργιών και αντίστοιχα σε 8 βρέφη απόλυτα υγιή.

Η Άννα-Μαρία Τόλα εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στην Κιβωτό του Κόσμου, όπου συνέβαλε στην οργάνωση του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου της Κιβωτού για την εξυπηρέτηση 85 ανασφάλιστων ατόμων. Επίσης, βοήθησε στη λήψη κοινωνικού και ιατρικού ιστορικού 128 επωφελούμενων για την παροχή βοήθειας.

O Ευδόκιμος Φρέγκογλου εργάστηκε ως Υπεύθυνος Υλοποίησης Ψηφιακών Εφαρμογών στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Κατά τους 6 μήνες εργασίας του ολοκλήρωσε τη μελέτη για τη δημιουργία ψηφιακών απεικονίσεων 7 αρχαιολογικών χώρων για τα Εταιρικά Μέλη του Διαζώματος, καθώς επίσης και τη δημιουργία της τρισδιάστατης απεικόνισης του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης