Πλαστική μάστιγα

Πλαστική μάστιγα

Μια σειρά φωτογραφιών αφιερωμένη στο… πανταχού παρόν καταναλωτικό αγαθό

Πλαστική μάστιγα
Η «ταπεινή» πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ ή ενός καταστήματος δεν είναι τελικά όσο φαίνεται ταπεινή. Στην πραγματικότητα αποκαλείται «μάστιγα» του αιώνα μας, αφού βρίσκεται πλέον παντού, ως σκουπίδι, ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη: από την κορυφή του Έβερεστ μέχρι τις αβύσσους των ωκεανών και τις πιο επικίνδυνες ερήμους.



Το 2010, το Βιβλίο των Ρεκόρ Guiness ονόμασε την πλαστική σακούλα ως «το περισσότερο πανταχού παρόν καταναλωτικό αγαθό στον κόσμο, με περισσότερες από τρία τρισεκατομμύρια να κατασκευάζονται κάθε χρόνο». Και δυστυχώς λίγες ανακυκλώνονται.

Κλείσιμο


Ο φωτογράφος Eduardo Leal, φωτογράφισε πλαστικές σακούλες σε μια πολύ απομακρυσμένη περιοχή της Βολιβίας σκοπεύοντας να υπογραμμίσει τον κίνδυνο που αποτελούν για το φυσικό μας περιβάλλον. Ονόμασε την σειρά «Πλαστικά Δέντρα» και προσπάθησε να κάνει αυτούς τους θάμνους στους οποίους έχουν ξεμείνει πλαστικές σακούλες, να μοιάζουν με φουτουριστικά δέντρα προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Κάνει έκκληση στους ανθρώπους να ξανασκέφτονται «πού πετούν και τι, διότι ό,τι πετούν δεν εξαφανίζεται απλά, και ειδικά το πλαστικό που διατηρείται για εκατοντάδες χρόνια».



Στους ωκεανούς χιλιάδες είδη θαλάσσιας ζωής κινδυνεύουν αφού παγιδεύονται στις πλαστικές σακούλες, ή πνίγονται αν επιχειρήσουν να τις φάνε περνώντας τις για μέδουσες. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και όλοι μας καλό είναι να κάνουμε κάτι.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης