Για θερινό στη Δραπετσώνα

Για θερινό στη Δραπετσώνα

Το Cine Μελίνα λειτουργεί και πάλι με κινηματογραφικά αφιερώματα που αξίζουν να παρακολουθήσεις

Για θερινό στη Δραπετσώνα
Μετά από τρία χρόνια σιωπής, ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος της Δραπετσώνας Cine Μελίνα επαναλειτουργεί έχοντας προγραμματίσει την προβολή 71 ταινιών μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Κόντρα στην κρίση και την κακή ψυχολογία των τελευταίων μηνών ο Δήμος Δραπετσώνας ψηφίζει… θερινό σινεμά σε έναν όμορφο, ήσυχο κήπο με τραπεζάκια. Ταινίες υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, επανεκδόσεις, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα σε σημαντικούς κινηματογραφιστές συνθέτουν ένα πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά, νέους και μεγαλύτερης ηλικίας σινεφίλ.



Κλείσιμο
Απόψε, Τετάρτη 29 Ιουλίου, το Cine Μελίνα φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη με την προβολή τεσσάρων από τα πιο γνωστά του ντοκιμαντέρ: «Ρίζες: Γιάννης Ρίτσος» (1985), «Μίκης Θεοδωράκης- Ζορζ Μουστακί: Είμαστε δυο» (1970), «Η Μελίνα στο Παρίσι» (1968), «Μπλουζ με σφιγμένα δόντια» (1972). Πριν την προβολή θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, κατά την οποία ο 86χρονος σκηνοθέτης θα τιμηθεί από τον Δήμο Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιούνται προβολές ελληνικών και ξένων ταινιών για παιδιά, κάθε Τρίτη προβολές ταινιών για νέους, κάθε Τετάρτη προβολές σύγχρονων ντοκιμαντέρ (παρουσία των δημιουργών τους που θα συζητούν με το κοινό), κάθε Πέμπτη προβολές κλασικών ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή προβολές ταινιών του σύγχρονου διεθνούς κινηματογράφου. Επίσης, δεν θα λείπουν και τα αφιερώματα από το πρόγραμμα. Η κωμωδία, το θρίλερ, ο Γούντι Άλεν και οι νέοι Έλληνες μικρομηκάδες έχουν την τιμητική τους στα τέσσερα θεματικά αφιερώματα, που ανακοίνωσε ο Δήμος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης