Γαλλική φινέτσα στην ταράτσα

Γαλλική φινέτσα στην ταράτσα

Ο δεύτερος μήνας των Gazarte Taratsa Live Sessions κλείνει αύριο, 30 Ιουλίου, με τον μουσικό παραγωγό Proleter

Γαλλική φινέτσα στην ταράτσα
Mε γαλλική μουσική θα κλείσει ο δεύτερο μήνας των Gazarte Taratsa Live Sessions στις 30 Ιουλίου. Ο Proleter, ο μουσικός παραγωγός που έχουμε αγαπήσει μέσα από το τεράστιο hit “The Misfit song” έρχεται στην Αθήνα για να μας δώσει ρυθμό καλοκαιριού. Αν και έχει επισκεφθεί τη χώρα μας και στο παρελθόν, αυτή τη φορά το γέννημα-θρέμμα της Τουλούζ ανεβάζει την ένταση για ένα αξέχαστο closing party.



Κλείσιμο
Ο ήδη αναγνωρισμένος beatmaking παραγωγός της σύγχρονης γαλλικής μουσικής σκηνής ξεκίνησε παίζοντας κιθάρα, ενώ διέγραψε μια διαδρομή 10 χρόνων με διάφορα ροκ συγκροτήματα, πριν καταλάβει την κλήση του. Η μεγάλη ώθηση έγινε όταν κάποιοι φίλοι MCs της hip hop σκηνής συνεργάστηκαν μαζί του και έτσι κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμς με τη συμμετοχή του: τα Deadringer των RJD2 και Entroducing του dj Shadow. Μετά από αυτά αποφάσισε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.



Η παλιά κλασική jazz και οι ρυθμοί του swing βρίσκονται στη βάση της μουσικής του Proleter, με groove όμως εντελώς σημερινό, με αληθινά απρόσμενους απόηχους από μουσικές του κόσμου, και μίξεις που κρύβουν τόλμη. Παραμένει μάλιστα φίλος του Poldoore και ένας από τους djs της νέας ευρωπαϊκής σκηνής που έχουν κάνει την πιο μεγάλη αίσθηση τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο του EP με τίτλο “Curses from past time” κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011 και γνώρισε τεράστια απήχηση, ενώ αμέτρητα ήταν τα downloads από το διαδίκτυο και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει καμία προώθηση από τον ίδιο ή την εταιρεία που τον εκπροσωπούσε.



Το δεύτερο EP του με τίτλο Feeding the lions είναι μια συνέχεια του ήχου του αλλά σίγουρα πιο καινοτόμο από το προηγούμενο. Το μουσικό αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από broken beats, vintage swing, jazz, charleston και τόσους άλλους ήχους που φιλτράρονται μέσα από ρυθμούς hip hop, κάνοντας τους πάντες να χορεύουν ασταμάτητα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης