Το τετρακόπτερο νέας γενιάς που κάνει για κάθε χρήση

Το τετρακόπτερο νέας γενιάς που κάνει για κάθε χρήση

Το yeair! υπόσχεται ευρεία αυτονομία, υψηλές ταχύτητες και μεγάλο ωφέλιμο φορτίο για τους λάτρεις των drones

Το τετρακόπτερο νέας γενιάς που κάνει για κάθε χρήση
Είναι ορισμένα πρότζεκτ που ανεβαίνουν σε μία crowdfunding πλατφόρμα και «ιδρώνουν» για να βγάλουν έστω ένα ευρώ. Και είναι κάποια άλλα που πάνε... τρένο. Το yeair! ανήκει ανάμεσα σε αυτά, καθώς μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από την έναρξη της καμπάνιας του στο Kickstarter κατάφερε να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 70.000 ευρώ. Σήμερα έχει ξεπεράσει τα 135.000 ευρώ, με την καμπάνια να τρέχει μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Το
yeair! είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο τετρακόπτερο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για όποια χρήση μπορείς να φανταστείς, από κινηματογράφηση τοπίων ή ζώων μέχρι μεταφορά ελαφρού φορτίου. Εγώ σκέφτομαι ακόμα και τη ρίψη αυγών ή νερόμπομπων από ψηλά, αν και να πάρεις ένα τόσο ακριβό εργαλείο για τέτοιες δουλειές φαντάζει ομολογουμένως λίγο ανώριμο...

Κλείσιμο


Το τετρακόπτερο μπορεί να μείνει στον αέρα για 60 ολόκληρα λεπτά και να μεταφέρει φορτίο έως πέντε κιλά -γεγονός που σου επιτρέπει να το φορτώσεις με μία κάμερα υψηλών επιδόσεων- αναπτύσσοντας ταχύτητα έως 100 χλμ. την ώρα, με μέγιστη εμβέλεια τα 55 χιλιόμετρα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο κινητήρας του λειτουργεί με καύσιμο, όχι με μπαταρίες, γεγονός που του αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ. Το yeair! διαθέτει ακόμη GPS επόμενης γενιάς για ακριβέστερες κινήσεις, καθώς και WiFi για σύνδεση με tablet ή smartphone.

Το μόνο μείον του είναι η αλμυρή τιμή του. Όσο τρέχει η σχετική καμπάνια, μπορείς να αγοράσεις ένα yeair! με 1.399 ευρώ, ένα πακέτο στο οποίο περιλαμβάνεται και εκπαίδευση στο Βερολίνο. Μετά η τιμή εκτινάσσεται στα 1.899 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης