Με όπλο μας το γέλιο

Με όπλο μας το γέλιο

Μια βραδιά στο Ηρώδειο γεμάτη με το ανατρεπτικό χιούμορ του Ντάριο Φο και πρωταγωνιστές τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου

Με όπλο μας το γέλιο
Hταν, είναι και θα είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της κωμωδίας παγκοσμίως. Πνεύμα οξύ, με όπλα του το χιούμορ και την ειρωνεία, και με μία γραφή βιτριολική και διεισδυτική ταυτόχρονα, ο Ντάριο Φο
στάθηκε ανέκαθεν απέναντι στην εκάστοτε εξουσία. «Η εξουσία φοβάται όποιον ανεβάζει στη σκηνή το σκοτεινό της πρόσωπο και καλά κάνει. Eνα δυνατό γέλιο, τη σωστή στιγμή, μπορεί πράγματι να τους θάψει όλους», παρατηρεί.

Κλείσιμο


Με αφετηρία αυτή τη φράση του ο
Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου
στήνουν στο Ηρώδειο στις 9 Ιουλίου μία γιορτή προς τιμήν του. “Avanti Dario” λοιπόν με μία ομάδα ταλαντούχων πρωταγωνιστών (Μάγια Λυμπεροπούλου, Δάνης Κατρανίδης, Aγγελος Παπαδημητρίου, Ελένη Ουζουνίδου, Φωτεινή Μπαξεβάνη κ.α.) και τη Σπείρα – Σπείρα σε μία βραδιά, που ο Ντάριο Φο θα είναι απόλυτος πρωταγωνιστής.



Μια ευκαιρία να γελάσουμε δυνατά με το ανατρεπτικό χιούμορ αυτού του σπουδαίου Ιταλού παραμυθά, που το 1997 κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ενός ανθρώπου, που πέρα από ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ήταν και είναι ένα ελεύθερο μυαλό. Γελάστε δυνατά, λοιπόν, γιατί χανόμαστε! Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Κακογιάννη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης