Η βιομηχανική κληρονομιά ψάχνει... startup

Η βιομηχανική κληρονομιά ψάχνει... startup

InHeritage, μία διοργάνωση που φιλοδοξεί να φέρει κοντά τη βιομηχανία, τον πολιτισμό και την καινοτομία

Η βιομηχανική κληρονομιά ψάχνει... startup
Μπορεί να συνδυαστεί η βιομηχανική κληρονομιά με την επιχειρηματικότητα, τις νέες τεχνολογίες, τις τέχνες και τον πολιτισμό; Οσο διαφορετικοί κι αν ακούγονται μεταξύ τους αυτοί οι πέντε τομείς, σίγουρα γίνεται να έρθουν κοντά, αρκεί να δοθεί η κατάλληλη αφορμή. Τέτοια φιλοδοξεί να καταστεί το inHeritage, μια τριήμερη δράση που θα διοργανωθεί από τις 25 ως τις 27 Σεπτεμβρίου, σε τρεις από τους πιο αντιπροσωπευτικούς χώρους βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας: το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.



Κλείσιμο
Οι υποβολές συμμετοχής, που άνοιξαν την περασμένη Τρίτη, πρόκειται να παραμείνουν ενεργές μέχρι το τέλος αυτού του μήνα
, ενώ ήδη έχουν υποβληθεί 30 αιτήσεις. Οσον αφορά τους συμμετέχοντες, θα κληθούν να σχεδιάσουν μια καινοτόμο ιδέα, με τη μορφή πρωτοτύπου, εμπνευσμένη από τον τομέα της βιομηχανικής κληρονομιάς. Τέτοια για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι μία εφαρμογή, μια performance, ένα θεατρικό δρώμενο, ένα βίντεο ή ένα εικαστικό έργο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει να υπάρχει χρήση νέων τεχνολογιών ή πρόταση σχεδιασμού ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας.



Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι ομάδες θα ξεναγηθούν στους μουσειακούς χώρους, θα δουλέψουν τις ιδέες τους και θα λάβουν συμβουλές από μέντορες. Σκοπός είναι την τελευταία μέρα, όχι μόνο να μπορούν πλέον να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, αλλά και να αναλάβουν να βαθμολογήσουν τις υπόλοιπες ομάδες. Φυσικά για τους νικητές θα υπάρχουν και βραβεία, τα οποία μένει να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.



Οι τρεις χώροι που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας, ιδρύθηκε το 2013. Στόχος του είναι να αναδείξει ένα μοναδικό μνημείο της νεότερης ιστορίας, το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια.

Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου είναι ένας οργανισμός επιστημονικής έρευνας, εκπαίδευσης, επιχειρηματικής δραστηριότητας και πολιτισμού. Ιδρύθηκε στη θέση της παλαιάς Γαλλικής Εταιρείας Λαυρίου το 1992, με πρωτοβουλία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στεγάζεται στον χώρο του παλιού κοινοτικού ελαιοτριβείου στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Ανήκει στο δίκτυο των θεματικών τεχνολογικών μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης