Οι startup έναντια στις δυσκολίες

Οι startup έναντια στις δυσκολίες

Τρεις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να κάνουν την καθημερινότητά μας λίγο ευκολότερη την περίοδο που διανύουμε

Οι startup έναντια στις δυσκολίες
Taxibeat, Moosend, Zerofund: τρεις πολλά υποσχόμενες startup της εγχώριας σκηνής. Και οι τρεις, στις δύσκολες καταστάσεις που διανύουμε, αποφάσισαν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των υπόλοιπων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μπορεί βέβαια οι δράσεις τους να φαντάζουν σαν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων, δεν παύουν ωστόσο να είναι άξιες αναφοράς και να μας δείχνουν τον δρόμο.

Taxibeat
Κλείσιμο


Δεδομένου ότι έχουμε περάσει πλέον σε περιορισμένη κίνηση κεφαλαίων, με το Taxibeat μπορείς να μετακινείσαι με ταξί χωρίς να καταναλώνεις τα μετρητά σου. Αρκεί να χρησιμοποιείς την κάρτα ανάληψης μετρητών για τις μετακινήσεις σου, χωρίς να ξοδεύεις χρήματα από το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ. Μέσω της υπηρεσίας πληρώνεις τις διαδρομές σου ηλεκτρονικά, απευθείας με το κινητό σου, μέσω χρεωστικής κάρτας (αυτήν με την οποία κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ) ή μέσω πιστωτικής.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και ασφαλής: αποθηκεύεις την κάρτα στο Taxibeat app μία φορά και στη συνέχεια κάνεις τις διαδρομές σου. Δεν απαιτείται να έχεις μαζί σου την κάρτα. Μόλις ολοκληρωθεί μια διαδρομή σου με ηλεκτρονική πληρωμή, ο οδηγός δε θα σου ζητήσει μετρητά. Ετσι, τα ποσά που χρειάζεσαι για ταξί δεν θα επηρεάζουν όριο ανάληψης των 60 ευρώ.

Moosend


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν γίνει γνωστά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις συνεργασίες ελληνικών εταιρειών που αναπτύσσονται Online, με προμηθευτές του εξωτερικού, αφήνοντας στον «αέρα» από καμπάνιες των social media μέχρι χρήση ποικίλων εργαλείων και υπηρεσιών που διατίθενται διαδικτυακά. Ετσι το Moosend, η πλατφόρμα email marketing που έχει αναπτυχθεί από ομάδα Ελλήνων και εξαπλώνεται διεθνώς, ανακοίνωσε τη δυνατότητα συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των προγραμμάτων των πελατών της που έχουν έδρα την Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί στις καταθέσεις προς διεθνείς προμηθευτές.

Σε αντιμετώπιση του προβλήματος, όσοι εκ των πελατών του Moosend έχουν έδρα στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από την ελληνική εταιρεία αντί της Βρετανικής, και να συνεχίσουν χωρίς διακοπή τις email καμπάνιες τους. Στη διαδικασία αυτής της μετάβασης, δε θα διακόπτεται κανένας λογαριασμός χρήσης του Moosend και θα δίδεται ένα περιθώριο προσαρμογής 10 ημερών. Επίσης, προς υποστήριξη όλων των ελληνικών επιχειρήσεων που αναπτύσσονται online και για κάλυψη εκτάκτων αναγκών των νέων πελατών, όλα τα email credits που θα αγοραστούν κατά την περίοδο από 1/7 έως και 10/7 από νέους πελάτες του Moosend από Ελλάδα θα προσφέρονται με έκπτωση 50%.

Zerofund


Εάν έχεις ελληνική εταιρεία και δεν μπορείς να πληρώσεις, εξαιτίας των capital controls, βασικές λειτουργίες της επιχείρησής σου όπως servers, domains κλπ, τo zerofund.org αναλαμβάνει να σε βοηθήσει. Συγκεκριμένα οι ιδρυτές του, δύο νέα παιδιά που ξεπήδησαν από την ελληνική startup σκηνή και πλέον έχουν ως έδρα τους τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέρονται να πληρώσουν για σένα τα κόστη αυτά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις μία φόρμα και να επιστρέψεις τα χρήματα όταν επιστρέψει η αγορά σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Εξηγούν βέβαια πως ενδέχεται να μην έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους πάντες αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουν να δώσουν προτεραιότητα στα πιο σημαντικά αιτήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης