Και οι 30 είναι υπέροχοι

Και οι 30 είναι υπέροχοι

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Και οι 30 είναι υπέροχοι
Το Citylifε παρακολουθεί την έκθεση του Βασίλη Βρεττού «Mise en abyme / Ο εαυτός μέσα στον εαυτό», ακούει Νίκο Πορτοκάλογλου, ψωνίζει από το Colibri, τρώει στη Χρύσα και ανυπομονεί να δει τον «Αία» στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!
Κλείσιμο

Βασίλης Βρεττός

Η φωτογραφική ενότητα του Βασίλη Βρεττού «Mise en abyme / Ο εαυτός μέσα στον εαυτό» αναφέρεται σε «ιστορίες μέσα στις ιστορίες» γνωστών και αγνώστων ηρώων, που σκηνοθετούν οι ίδιοι τον τρόπο και τον τόπο του εαυτού τους για τον φακό. Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, με ελεύθερη είσοδο, έως τις 31 Ιουλίου περιλαμβάνει φωτογραφίες 30 προσώπων πο προέρχονται από τον χώρο των παραστατικών και εικαστικών τεχνών, αλλά και από τον ευρύτερο πνευματικό κόσμο. Ανάμεσά τους συναντά κανείς γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ζωγράφους, συγγραφείς, τραγουδιστές, μουσικούς. Δεδομένου μάλιστα ότι αρκετά από τα πρόσωπα αυτά έχουν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Αθηνών τα τελευταία χρόνια (Νίκος Καραθάνος, Αγγελος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καρατζάς, Λυδία Φωτοπούλου, Εύα Μανιδάκη, Γιώργος Γλάστρας και άλλοι), ο χώρος της Πειραιώς 260 θεωρήθηκε ο πλέον ενδεδειγμένος για την πραγματοποίηση της έκθεσης.

Tip
Την έκθεση έχει επιμεληθεί η Ιρις Κρητικού.

Νίκος Πορτοκάλογλου

Ενα «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης» ετοιμάζει ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την παρέα του στις 10 Ιουλίου. Η συνάντηση έχει οριστεί για τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και μαζί τους, εκτός από τις Φτερωτές Κιθάρες που τον συνοδεύουν το τελευταίο διάστημα, είναι και οι Melios Balkana Mama. Στη βραδιά θα ακουστούν όλα όσα μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε τον τραγουδοποιό, δυνατά ακόρντα, χαρακτηριστικές μελωδίες, στίχοι που όλοι έχουμε ψιθυρίσει, ένταση και λυρισμός. Οι κιθάρες και οι ηλεκτρισμένες ενορχηστρώσεις των Φτερωτών Κιθάρων θα συναντήσουν τα χάλκινα των Melios Balkana Mama, όπως η Δύση θα ανταμώσει την Ανατολή με παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε ένα πάρτι για όλους.

Tip
Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Μαρκαντώνης (μπάσο, κιθάρες, τραγούδι), Χάρης Μιχαηλίδης (κιθάρα, τραγούδι), Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρα) και Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα).

Colibri

Η Aννα αγαπάει τα κοσμήματα, τα αξεσουάρ, τα διακοσμητικά, αλλά πάνω από όλα αγαπάει να τα φτιάχνει η ίδια. Σε έναν μικρό χώρο στην Περικλέους η Anna Sito, όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, βρήκε το τέλειο έδαφος για να εκθέσει -και να πουλήσει- τις χειροποίητες δημιουργίες της. Από γούρια και υπέροχα ρετρό διακοσμητικά, μέχρι κοσμήματα από διάφορα υλικά και πάντα σε vintage ύφος, το Colibri είναι εκεί για να ανανεωθείτε χωρίς μεγάλο κόστος ή να πάρετε τα απαραίτητα δώρα.

Tip
Το Colibri βρίσκεται Περικλέους 19, στο Σύνταγμα.

Αίας

Η Σύλβια Λιούλιου, τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του Σολωμικού Λάμπρου, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και συναντά έναν δημιουργικό πυρήνα νέων καλλιτεχνών που εγκαινιάζουν με τον Αίαντα (γραμμένος περίπου το 450 π.Χ.) την έρευνά τους πάνω στο αρχαίο δράμα. Στο κέντρο της συνάντησής τους ο Αίας, ο πρώτος αυτόχειρας, ο αρχετυπικός -στην κόψη της νεότητας- ήρωας, που υπερασπιζόμενος μέχρι θανάτου τις αρχαϊκές αξίες, μοιάζει να αφήνει πίσω από την εφτάδιπλη ασπίδα του, σα «στοιχημένους», όλους τους υπόλοιπους ήρωες της σοφόκλειας δραματουργίας. Η παράσταση ανεβαίνει στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Tip
Ερμηνεύουν: Χάρης Φραγκούλης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σοφία Κόκκαλη, Μιχάλης Σαράντης, Αγγελος Τριανταφύλλου, Θάνος Τοκάκης, Νικόλας Χανακούλας

Χρύσα

Στην παλιά της γειτονιά, στα Πετράλωνα, επέστρεψε η Χρύσα. Η οικοδέσποινα του ομώνυμου εστιατορίου που έφερνε όλη την Αθήνα στα Πετράλωνα πριν αυτά γίνουν μόδα, αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις της στην περιοχή που την έκανε γνωστή. Ο χώρος, λίγο μικρότερος απ’ ότι παλιά, αλλά πάντα προσεγμένος, και το μενού αρκετά προσαρμοσμένο στην εποχή. Με λιγότερο γκουρμέ πιάτα αλλά με φαντασία και μεσογειακές επιρροές, τα μαγαζί της Χρύσας είναι ένας καλό λόγος να πάμε στα Ανω Πετράλωνα.

Tip
Η Χρύσα βρίσκεται Καλλισθένους και Αιολέων 40 στα Ανω Πετράλωνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης