Το δάσος της ζωής μας

Το δάσος της ζωής μας

Ενα ολόκληρο δάσος και στη μέση ένα κανονικό χωριό ζωντανεύει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το δάσος της ζωής μας
Τους λένε Football Club Bergman αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μία νεανική καλλιτεχνική ομάδα, που έχει ταράξει τα νερά της avant garde σκηνής τα τελευταία χρόνια με εγκαταστάσεις – σκηνικές αλληγορίες που παντρεύουν τις cult ταινίες τρόμου του ’70 με τα κινούμενα σχέδια του Ντίσνεϊ, το σινεμά του Μπέργκμαν και του Λιντς, καθώς και τις εικαστικές τέχνες και τα βίντεοκλιπ.

Μπερδευτήκατε; Κι εμείς. Ισως γιατί οι FC Bergman δημιουργούν βιωματικές εμπειρίες που δύσκολα περιγράφονται. Το νέο τους project έχει τίτλο “300 el x 50 el x 30 el” και θέλει ένα ολόκληρο δάσος μαζί με ένα κανονικό χωριό να ζωντανεύουν στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 29 και 30 Μαΐου.

Το βρεγμένο χώμα αφήνει τη μυρωδιά του διάχυτη στον χώρο. Φύλλα πεσμένα παντού. Εξι ξύλινα καλυβάκια ξεπροβάλλουν μπροστά από το δάσος. Το τι συμβαίνει μέσα σ’ αυτά έχουμε την ευκαιρία να το δούμε μέσα από γιγαντοοθόνες. Η μικρή αυτή ανθρώπινη κοινότητα μεθάει, γλεντά, ερωτοτροπεί, αυνανίζεται… Η ζωή μας μπροστά στα μάτια μας. Ο αναπόδραστος καθρέφτης μας. Τα βωβά είδωλά μας. Εμείς όταν η πόρτα κλείνει.

Κλείσιμο


Θα μπορούσε όλο αυτό να έχει μία –σχεδόν ανακουφιστική– κανονικότητα, όμως κάτι ταράζει την ηρεμία του χωριού. Μία αίσθηση απειλής. Η καταστροφή που έρχεται. Ο κατακλυσμός που πλησιάζει. Η μεγαλειώδης ήττα μας.

Οι FC Bergman στήνουν στη Στέγη έναν εφιαλτικό, παρά τη γαλήνη του, μικρόκοσμο και μαζί μία 55λεπτη σκοτεινή αλληγορία για τις ψευδαισθήσεις μας, τα αχαλίνωτα ένστικτά μας και την ακλόνητη πίστη μας στη δυνατότητα επιτυχίας που δίνει νομοτελειακά τη θέση της στην τελική μας αποτυχία. Μέσα από μία βωβή συμφωνία εικόνων, που ταράζει τις αισθήσεις, η ομάδα μελετά τη θεμελιώδη ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει ότι μπορεί να διαμορφώνει τη ζωή του και τον κόσμο του.

13 ηθοποιοί και 80 εθελοντές –φίλοι της Στέγης- ζωντανεύουν τους «αμαρτωλούς» κατοίκους αυτού του χωριού, που ζει υπό τον φόβο μίας πλημμύρας που θα σβήσει τα πάντα. Πώς στέκεται ο άνθρωπος μπροστά στο αναπόφευκτο τέλος του; Το κατανοεί; Το αγνοεί; Τον ξεπερνά; Το επαναπροσδιορίζει για να το νικήσει;

“300 el x 50 el x 30 el”. Ο αινιγματικός αυτός τίτλος της εγκατάστασης φανερώνει τις διαστάσεις –σύμφωνα με τον μύθο– της Κιβωτού του Νώε. Το θέατρο συναντά τον κινηματογράφο σε ένα μεγαλειώδες οπτικό θέαμα, που θα σας ρουφήξει στη δίνη του. Μετά την παράσταση της 29ης Μαΐου ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές.

Info:
Toneelhuis / FC Bergman
300 el x 50 el x 30 el
29-30 Μαΐου 2015
Στέγη | Κεντρική Σκηνή
21:00
Εισιτήρια: 10 ευρώ | Φοιτ. & Άνεργοι 5 ευρώ
Χωρίς λόγια

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά με ένα κλικ εδώ, τηλεφωνικά (210-9005800) ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης. Επίσης, εισιτήρια θα πωλούνται και επί τόπου, στους χώρους των παραστάσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης