Οι business της θάλασσας

Οι business της θάλασσας

Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για τον δεύτερο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας “Blue Growth Competition” και συνοδεύονται από μια σειρά δράσεων για την ενίσχυση της θαλάσσιας οικονομίας

Οι business της θάλασσας
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015, το Blue Growth συμμετέχει από σήμερα έως και τις 4 Ιουνίου σε πολυήμερες εκδηλώσεις καινοτομίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας, με στόχο την ανάδειξη και ενίσχυση οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη θαλάσσια οικονομία. «Αφετηρία» του ταξιδιού αποτελεί το Posidonia Sea Tourism Forum, σήμερα στις 15:00 στην αίθουσα ΜC3.4, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Αθηνών. Κατά τη διάρκειά του η ομάδα του Blue Growth θα παρουσιάσει τις σύγχρονες μεθόδους και τις καλές πρακτικές σύμφωνα με τις οποίες ο θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός γίνεται μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης και δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Επόμενος σταθμός είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Μαίου (10:30 – 12:30) στην αίθουσα MC3.2 το Blue Growth σε συνεργασία με το Nest Centre for Social Entrepreneurship διοργανώνει workshop με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Θαλάσσια Καινοτομία». Διακεκριμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει το κοινωνικό επιχειρείν ως ένας πυλώνας καινοτόμου ανάπτυξης της γαλάζιας οικονομίας.

Παράλληλα με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015, το Blue Growth θα διατηρεί ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τις επιχειρηματικές ομάδες που διακρίθηκαν στον πρώτο επιχειρηματικό διαγωνισμό Blue Growth και να αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας. Δηλώσεις συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 μπορούν να γίνουν δωρεάν
με ένα κλικ εδώ
Κλείσιμο
.

Το ταξίδι συνεχίζεται την Παρασκευή, 29 Μαίου, έως την Κυριακή, 31 Μαίου, με τον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας 
Startup Weekend Piraeus Blue Growth, Shipping and Logistics που θα φιλοξενηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Κατά τη διάρκειά του, άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο θα έρθουν κοντά, θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους, θα δημιουργήσουν ομάδες και θα ξεκινήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση με τη βοήθεια διακεκριμένων μεντόρων και επιχειρηματιών από το ελληνικό startup οικοσύστημα.

Τελευταίος σταθμός του Blue Growth αποτελεί το Get CruiseIΝΝ που στο διάστημα μεταξύ 1 και 4 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιήσει ένα πρότυπο ταξίδι επιχειρηματικότητας στο Αιγαίο με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν με τη βοήθεια μεντόρων τις επιχειρηματικές τους ιδέες στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Νησιωτικής Οικονομίας και να κερδίσουν μία σειρά από βραβεία.

Blue Growth Competition

Σήμερα ξεκινάει και η διαδικασία αιτήσεων στον διαγωνισμό καινοτομίας Blue Growth Competition. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι μπορείς να υποβάλεις ηλεκτρονικά την επιχειρηματική σου πρόταση με ένα κλικ εδώ. Οι προτάσεις πρέπει να αφορούν μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες, οι οποίες συμβαδίζουν με τους τομείς της ελληνικής θαλάσσιας οικονομίας που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα:
– Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών.
– Ενέργεια & Περιβάλλον/ Πράσινη Ναυσιπλοΐα.
– Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα
– Υδατοκαλλιέργειες
– Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός
– Θαλάσσιες μεταφορές

Οι τρείς πρώτες νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν:
– Υποστηρικτικές υπηρεσίες αξίας 5.000 ευρώ εκάστη.
– Φιλοξενία και καθοδήγηση στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα από το δίκτυο του Aephoria.net.
– Υποτροφίες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης