Τελευταία ευκαιρία για πέντε παραστάσεις

Τελευταία ευκαιρία για πέντε παραστάσεις

Λίγες μέρες έμειναν για να δεις τον «Βιολιστή στη στέγη», την «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», τον «Κ.Π. Καβάφη αυτοβιογραφούμενο», τον «Στρόχαϊμ» και τις «Δάφνες και πικροδάφνες»

Τελευταία ευκαιρία για πέντε παραστάσεις
Αυλαία ρίχνουν την Κυριακή 31 Μαΐου πέντε πολυσυζητημένες παραστάσεις της μεταπασχαλινής σεζόν. Τελευταία ευκαιρία λοιπόν για να τις δείτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

Κλείσιμο


Ένα θρυλικό μιούζικαλ, μία εξαιρετική παραγωγή και μία υποδειγματική παράσταση για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι – για ακόμα μία φορά – ένας συγκλονιστικός Τέβιε με τη Ρένια Λουιζίδου, τον Μέμο Μπεγνή, τον Μιχάλη Μαρίνο, την Ιωάννα Τριανταφυλλίδη, τη Μαρίνα Σάττι, τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, την Ελένη Καρακάση, τη Στέλλα Γκίκα και μία πλειάδα ακόμα ηθοποιών και χορευτών να μας χαρίζουν υποδειγματικές ερμηνείες. Μία παράσταση, που δεν πρέπει να χάσετε, στο θέατρο Badminton. Αμέσως μετά ο «Βιολιστής» θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ



Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου αναμετράται με τον εμβληματικό ρόλο της δισεκατομμυριούχου Κλαιρ Ζαχανασσιάν, που θα ζητήσει την κεφαλή του πρώην εραστή της επί πίνακι με αντάλλαγμα την οικονομική λύτρωση της πτωχευμένης γενέτειράς της. Όλα αυτά στο αριστουργηματικό «Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρίντριχ Ντύρενματ, που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Κοέν στο θέατρο Βρετάνια. Ένα έργο δραματικά επίκαιρο μέσα από μία σύγχρονη σκηνοθετική ματιά.

Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΣ



Μια παράσταση για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Αλεξανδρινού ποιητή. Ο νεαρός Γιάννης Φαλκώνης ξεφυλλίζει τα ημερολόγια του Καβάφη και ο Κωνσταντίνος Τζούμας δίνει σάρκα και οστά στον άνθρωπο, που οδήγησε την ποίηση ένα βήμα μπροστά παλεύοντας μια ολόκληρη ζωή με τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες. Μια παράσταση – ντοκουμέντο και μία αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του Καβάφη. Πέρα από τον μύθο. Τελευταίες παραστάσεις μέχρι την Κυριακή στο θέατρο Χορν.

ΣΤΡΟΧΑΪΜ



Ενα ιδιαίτερο έργο με τη σταθερά αιρετική ματιά του Δημήτρη Δημητριάδη ζωντανεύει, στη σκηνή του θεάτρου Από Μηχανής, δύο θρύλους της έβδομης τέχνης, την Γκλόρια Σουάνσον και τον Εριχ φον Στροχάιμ. Η πρώτη υπήρξε η απόλυτη σταρ του βωβού Χόλλυγουντ τη δεκαετία του ’20. Ο δεύτερος ο κορυφαίος σκηνοθέτης της ίδιας περιόδου. Η συνάντησή τους στη «Λεωφόρο της Δύσης» δύο δεκαετίες αργότερα ενέπνευσε τον Δημητριάδη για το «Στροχάιμ», που διαδραματίζεται μερικά χρόνια μετά το τέλος της ταινίας μπλέκοντας τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Άκις Βλουτής και η Αγλαϊα Παππά πρωταγωνιστούν, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταμάτη Φασουλή.

ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ



Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει το εμβληματικό έργο των Κεχαΐδη – Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη στο θέατρο Θησείον. Μία πολιτική κωμωδία, αναπάντεχα επίκαιρη παρά τα 36 της χρόνια, εξαιτίας της αθάνατης ελληνικής νοοτροπίας. Τέσσερις πολιτικάντηδες της επαρχίας διαπληκτίζονται με φόντο τις εκλογές. Τέσσερις ικανοί, αν και όχι ευρέως γνωστοί, ηθοποιοί υποδύονται τους χαρακτηριστικούς αυτούς ήρωες αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που αγκάλιασε αυτή την παράσταση χαρίζοντάς της απανωτές παρατάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης