Eνα καμπαρέ στο Μοναστηράκι

Eνα καμπαρέ στο Μοναστηράκι

Οι Βelleville επιστρέφουν στο Faust και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη ζωντάνια

Eνα καμπαρέ στο Μοναστηράκι
Για τους κατοίκους του Παρισιού, η Belleville είναι μια πολύχρωμη και πολυπολιτισμική γειτονιά με πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα. Για τους λάτρεις του κινηματογράφου, η ταινία του Sylvain Chomet
“les Triplettes de Belleville” είναι ένας ύμνος. Για τους μουσικόφιλους Αθηναίους, όμως, Belleville σημαίνει χαρά, ταλέντο και υψηλή αισθητική.

Το συγκρότημα πήρε το όνομα του από την ταινία και έβαλε σκοπό να υιοθετήσει το κέφι και την ξεγνοιασιά της, χωρίς φυσικά να λείπουν τα στοιχεία καμπαρέ και η νοσταλγική διάθεση. Η ιδέα ξεκίνησε από τη
Δώρα
Κλείσιμο
, τη φωνή του γκρουπ και τη μοιραία της συνάντηση με την Ειρήνη
και το φανταστικό της τσέλο λίγο πριν το 2011. Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι Belleville με επιρροές από την jazz και την blues σκηνή, αλλά και το swing. Αγαπημένοι καλλιτέχνες τους είναι οι:
Django Reinhardt, Muddy Waters, Ella fitzgerard, Billie Holiday, Tom Waits, Tiger Lillies και Jill Tracy, ενώ σε κάθε τους εμφάνιση παίζουν εκτός από διασκευές και δικές τους δημιουργίες.



Από το 2011 μέχρι σήμερα οι Belleville έχουν εμφανιστεί σε πολλές σκηνές εντός και εκτός της Αθήνας. Ανάμεσά τους το Half Note, το Gazarte, ο Σταυρός του Νότου, το Cabaret Voltaire, ενώ έχουν ανέβει και στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για την παρουσίαση του δίσκου Retropolis με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών του Μεσοπολέμου. Ακόμα άνοιξαν μαζί με άλλες μπάντες τη συναυλία των Pupini Sisters στο Gagarin205, συμμετείχαν στο φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών καθώς και στο Φεστιβαλ Χρωμάτων. 

Την Τρίτη, λοιπόν, 26 Μαΐου, επιστρέφουν στο αγαπημένο τους Faust στο Μοναστηράκι και θα μπορέσουμε να τους απολαύσουμε για ακόμα μία φορά. 
Οι Belleville, έχουν τη μαγική ικανότητα να μας ταξιδεύουν χρονικά και γεωγραφικά μέσα από τη μουσική τους και πολύ γρήγορα να μεταφερόμαστε από την Αθήνα σε ένα καμπαρέ του Παρισιού τη δεκαετία του Μεσοπολέμου. Μια τέτοια ατμόσφαιρα υπόσχονται να δημιουργήσουν και στο Faust. Μην τους χάσεις!

Info

Belleville
Δώρα Τσίγκα: Φωνή
Πέτρος Λαμπρίδης: Κόντρα μπάσο
Ειρήνη Αναστασίου: Tσέλο
Γιάννης Καφετζόπουλος: Πιάνο
Σωτήρης Πέπελας: Τρομπέτα
Θοδωρής Χριστοδούλου: Tύμπανα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης