Μία μουσική διαδρομή σαν... ταινία

Μία μουσική διαδρομή σαν... ταινία

Ο Αδάμ Τσαρούχης κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τραγούδια σε ποπ-τζαζ ύφος

Μία μουσική διαδρομή σαν... ταινία
Ο Αδάμ Τσαρούχης τραγουδάει, παίζει, χορεύει. Αν και τον γνωρίσαμε μέσα από τις πολύ ιδιαίτερες διασκευές του, τον αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο από τη συμμετοχή σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές όπως το «Ποιος τη ζωή μου» που παρουσιάστηκε τη φετινή σεζόν στο Μπάντμιντον.

Είτε σε μουσική σκηνή, είτε στο θεατρικό σανίδι, ο Αδάμ έχει την ιδιότητα να ξεχωρίζει. Για το ταλέντο του και για την καλή διάθεση που πάντα έχει, εντός και εκτός δουλειάς. Ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι σε πολύ μικρή ηλικία. Γράφτηκε σε μαθήματα τραγουδιού και στη συνέχεια κέρδισε μια υποτροφία στην Αμερική όπου παρακολούθησε μαθήματα Musical Theatre. «Ο πατέρας μου είναι τραγουδιστής, άρα τα ερεθίσματα της μουσικής ήταν από πάντα στο σπίτι μας. Ετσι ξεκίνησα να τραγουδάω και να σπουδάζω πάνω σε αυτό». Μετά τις σπουδές ήρθαν οι συνεργασίες με σημαντικούς Ελληνες συνθέτες και τραγουδιστές όπως ο
Κλείσιμο
Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Φωτεινή Δάρρα και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, αλλά και τα δικά του live στην Αθήνα.



Για όλους εμάς που τον ξέρουμε εδώ και χρόνια ο Αδάμ Τσαρούχης είναι ταυτισμένος με τις διασκευές που κάνει. Σε τζαζ ύφος οι περισσότερες, διατηρούν έντονα το προσωπικό του στοιχείο χωρίς να χάνουν τίποτα από την αίγλη του πρωτότυπου. Εχει επιλέξει να έχει στο πλευρό του αξιόλογους μουσικούς. Αν τον ρωτήσεις τι είδος μουσικής αγαπάει περισσότερο θα σου πει: «Ξεκίνησα να ακούω ποπ μουσική στην εφηβεία. Στη συνέχεια ανακάλυψα τη σόουλ και την τζαζ. Αγαπώ καλλιτέχνες όπως ο Stevie Wonder, η Aretha Franklin, ο Frank Sinatra, η Whitney Houston, ο George Micheal, η Ella Fitzgerald, αλλά και Ελληνες τραγουδιστές και δημιουργούς όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Γιώργης Χριστοδούλου και η Νατάσα Μποφίλιου». Στην ουσία ακούει τη μουσική που του αρέσει να τραγουδάει και θεωρεί ότι είναι αδύνατον ένας τραγουδιστής να ακούει εντελώς διαφορετικό είδος από αυτό που έχει αποφασίσει να υπηρετεί. «Με χαλαρώνει η τζαζ μουσική και με διασκεδάζει η καλή ποπ μουσική, για αυτό και αποφάσισα να κάνω ένα δίσκο που να έχει και τα δύο», σχολιάζει ο Αδάμ.

Ο πρώτος του δίσκος «Σαν ταινία» κυκλοφορεί ήδη στα δισκοπωλεία από την InRealTime Records. «Είναι τραγούδια που αγαπώ σε ποπ-τζαζ ύφος. Μουσική στα κομμάτια έχει γράψει η Σίσσυ Βλαχογιάννη και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ενώ στίχους ο Ion Standis, η Μαρίζα Ρίζου και ο Σταύρος Σταύρου. Στον δίσκο υπάρχει και μια διασκευή σε τραγούδι του Γιάννη Σπανού και μια σε τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη, το οποίο έχει συμπεριληφθεί ήδη στον δίσκο “Retropolis II”. Ο Αδάμ νιώθει μεγάλη χαρά και ανακούφιση που επιτέλους έφτασαν αυτά τα τραγούδια στο κοινό. «Είναι ένας δίσκος που μας πήρε ενάμιση χρόνο για να γίνει. Μια δουλειά που πήραν μέρος αρκετοί μουσικοί και συντελεστές και νιώθω τρομερά χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις ο πρώτος σου δίσκος να πηγαίνει στο νούμερο 1 στο iTunes από την πρώτη μέρα που βγήκε».



Από όλα τα τραγούδια ο Αδάμ αγαπάει ιδιαίτερα το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» του Σπανού γιατί ήταν το πρώτο τραγούδι που άκουσε στο ραδιόφωνο, αλλά και το «Σαν ταινία» και το «Ρετρό» σε μουσική της Ανδριάνας Μπάμπαλη. Το τελευταίο είναι μάλιστα ένα τραγούδι που σύμφωνα με τον ίδιο ταιριάζει πολύ στην Αθήνα, καθώς ο στίχος του λέει: «Σε ένα πόστερ ρετρό αγκαλιά ζούμε χρόνια / Η Αθήνα στο φόντο και ένα αμάξι παλιό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης