Ημέρες queer κινηματογράφου

Ημέρες queer κινηματογράφου

Το μεγαλύτερο LGBTQ κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ελλάδας 7-15 Μαΐου στην Ταινιοθήκη

Ημέρες queer κινηματογράφου
Το Outview
αποτελεί το μεγαλύτερο και ανερχόμενο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ελλάδας με LGBTQ (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer) θεματολογία. Φέτος το φεστιβάλ κλείνει τα 9 χρόνια και για μια εβδομάδα
(7-15 Μαΐου) θα φιλοξενηθεί στην
Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Κλείσιμο
. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και πολλές επιλογές ταινιών μικρού μήκους. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των ελληνικών συμμετοχών με ταινίες διαφόρων ειδών που βρίσκουν χώρο προβολής που δύσκολα θα έβρισκαν εκτός φεστιβάλ.

Ταινία Έναρξής του φεστιβάλ -την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 20.30- είναι το πολυταξιδεμένο βρετανικό
Pride του Matthew Warchus. Μια ομάδα ομοφυλόφιλων Λονδρέζων ακτιβιστών φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας για να συμπαρασταθεί σε μια χούφτα απεργών ανθρακωρύχων και στις οικογένειες τους, που πεισματικά αντιστέκονται στην Θατσερική πολιτική της εποχής εκείνης. Την ταινία θα προλογίσει ο Γιώργος Καπουτζίδης παρέα με συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς "Εθνική Ελλάδος".



Ταινία Λήξης του φεστιβάλ -την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 21.30- είναι το συγκλονιστικό Zenne Dancer των Caner Alper και Mehmet Binay. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα: η ζωή του ακτιβιστή Ahmet Yıldız που δολοφονήθηκε σε ηλικία 26 ετών το 2008 από τον ίδιο του τον πατέρα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Μια ματιά σε ένα γεγονός που συγκλόνισε τόσο την Τουρκία, όσο και ξεσήκωσε αντιδράσεις σε πολλές χώρες του κόσμου για τα gay δικαιώματα.



Ένα μεγάλο αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ έχει τον τίτλο "Αφιέρωμα Στο Φύλο Και Τα Gender & Queer Politics", που περιλαμβάνει τις ταινίες: Kate Bornstein Is A Queer & Pleasant Danger, Something Must Break, Boy Meets Girl, Νανά, Το Ξύλινο Κουτί, Technical Difficulties Of Intimacy.

Ένα δεύτερο αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί με τίτλο "Αφιέρωμα Στην Queer Οικογένεια" περιλαμβάνει τις ταινίες: 20 Lies, 4 Parents, And A Little Egg, Blue And Not So Pink, Helicopter Mom (με τη Nia Vardalos!), Jack's Wish, One Out Of Three και The David Dance.



Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει συντελεστές πολλών ταινιών που θα μιλήσουν για τις ταινίες τους, ειδικούς καλεσμένους που θα προλογίσουν διάφορες ταινίες, παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις και events. Τα μέλη των κριτικών επιτροπών θα βραβεύσουν την Καλύτερη Ταινία, το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ και την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία, ενώ το κοινό θα ψηφίζει καθ'όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ επιλέγοντας την ταινία που θα κερδίσει το Βραβείο Κοινού.



Ταινιοθήκη Της Ελλάδας
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου
Μετρό Κεραμεικός

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου: 8 ευρώ
Τιμή ημερήσιου φοιτητικού εισιτηρίου: 6 ευρώ
Κάρτα διαρκείας: 50 ευρώ

Η είσοδος στις πρώτες προβολές κάθε ημέρας θα είναι ελεύθερη στους ανέργους, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους

Δεν υπάρχει προπώληση εισιτηρίων. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται στην Ταινιοθήκη την περίοδο του φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης