Γάμοι, κηδείες, μπίρες και… ιερόδουλες

Γάμοι, κηδείες, μπίρες και… ιερόδουλες

Το κόστος ποιου αγαθού/υπηρεσίας σε κάθε χώρα του κόσμου αναζητούν οι Αμερικανοί μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της Google;

Γάμοι, κηδείες, μπίρες και… ιερόδουλες
Είναι γνωστό ότι η Google προσπαθεί να κάνει τη ζωή σου ακόμη πιο εύκολη επιχειρώντας να «προβλέψει» τι θέλεις να ψάξεις. Έτσι, σου εμφανίζει μία λίστα με προτεινόμενες αναζητήσεις με το που ξεκινάς την πληκτρολόγηση στη φόρμα αναζήτησης. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν κάθε φορά από τις πιο δημοφιλείς λέξεις/φράσεις-κλειδιά που έχουν επιλέξει οι προηγούμενοι χρήστες και εξειδικεύονται ανάλογα με τη χώρα προέλευσης του χρήστη.

Ένα blog αποφάσισε να «παίξει» με αυτή την επιλογή, προσπαθώντας να βρει το κόστος ποιου αγαθού/υπηρεσίας σε κάθε χώρα του κόσμου αναζητούν οι Αμερικανοί. Ως φράση-κλειδί χρησιμοποιήθηκε το “how much does * cost in [όνομα χώρας]». Ανάλογα με το όνομα της χώρας, η Google αντικαθιστά τον αστερίσκο με το δημοφιλέστερο προϊόν (επαναλαμβάνουμε: η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, άρα αφορά στις επιλογές των χρηστών που μένουν εκεί). Ας πάρουμε ένα μάλλον αδιάφορο παράδειγμα: στο “how much does * cost in USA» (για τις ΗΠΑ), εμφανίζεται στη θέση του αστερίσκου η λέξη «πατέντα». Στη συνέχεια, το site έφτιαξε έναν παγκόσμιο χάρτη με τα ευρήματά του. Κάποια αποτελέσματα αναπαράγουν εθνικά στερεότυπα. Κάποια άλλα δεν βγάζουν νόημα. Κάποια άλλα προκαλούν γέλιο, ενώ ορισμένα άλλα είναι περισσότερο… μακάβρια.

Κλείσιμο
Ας ξεκινήσουμε από τη χώρα μας. Οι Αμερικανοί ψάχνουν πόσο κοστίζει ένας γάμος. Έχουμε ένα σωρό γραφικά ξωκλήσια, πανέμορφες παραλίες, γενικά αρκετά μέρη για να γιορτάσει ένα ζευγάρι την έναρξη του κοινού βίου, οπότε γιατί όχι; Είναι, άλλωστε, πολύ καλύτερη επιλογή, από το να ψάχνεις το κόστος κηδείας (δημοφιλέστερη πρόταση για την Ιρλανδία, τη Γουιάνα και την Αϊτή). Το κόστος γάμου αναζητούν οι Αμερικανοί και όταν σκέφτονται την Κύπρο.
Άλλες χώρες με δημοφιλέστερη λέξη-κλειδί τον γάμο είναι το Πακιστάν (χωρίς πλάκα!), η Νιγηρία, η Ζάμπια και η Αρούμπα. Στην τελευταία περίπτωση η συγκεκριμένη αναζήτηση είναι πολύ βολική, μια και στη γειτονική χώρα του Τρινιντάντ και Τομπάγκο αναζητείται το κόστος του διαζυγίου. Λογικό, παντρεύεσαι στη μία χώρα και πετάγεσαι δίπλα για να χωρίσεις.


“How much does * cost in [όνομα χώρας]» - Ευρώπη

Εάν είσαι από αυτούς που είδαν τον γάμο τους να αποτυγχάνει, μπορείς να πνίξεις τον πόνο σου στο… ποτό. Οι χώρες όπου αναζητείται κυρίως το κόστος της μπίρας είναι η Τσεχία, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Τουρκία, η Αργεντινή, το Βιετνάμ και η Τζαμάικα. Και εάν πάθεις καμία νεφρική ανεπάρκεια από το ποτό, θα αναζητήσεις στο Ιράν το κόστος ενός νεφρού! Άλλοι πάλι ενδιαφέρονται περισσότερο για ιερόδουλες. Αυτή είναι και η κύρια λέξη-κλειδί στη Βραζιλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊλάνδη, τη Λευκορωσία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία και την Αυστρία. Το βραβείο «Πάτε καλά;» πηγαίνει μάλλον στη λέξη-κλειδί «σκλάβοι», στην περίπτωση της Μαυριτανίας.

Από την άλλη πλευρά, στη μάτσο Ρωσία του Πούτιν, η κύρια αναζήτηση είναι «πόσο κοστίζει να πετάξεις ένα Μιγκ», τη στιγμή που σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής τα πράγματα είναι πιο… προσγειωμένα. Λαμποργκίνι για το Κουβέιτ, Φερράρι στα Αραβικά Εμιράτα, αυτοκίνητο (και ό,τι να ‘ναι) στο Ιράκ, καμήλα στον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Α, και να κλείσουμε με ένα ακόμη αποτέλεσμα που δεν βγάζει νόημα: οι Αμερικανοί ψάχνουν πόσο κοστίζει το… καρπούζι στην Ιαπωνία!

*Δείτε εδώ τον παγκόσμιο χάρτη σε υψηλότερη ανάλυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης