Δες την Αθήνα μέσα από τα μάτια τους

Δες την Αθήνα μέσα από τα μάτια τους

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Δες την Αθήνα μέσα από τα μάτια τους
Το Citylifε επισκέπτεται την έκθεση “Strange Cities: Athens”, ψωνίζει στο Treasure House, ακούει Leon of Athens, παρακολουθεί την παράσταση «Μπλε Μαρέν» και βλέπει τη «Σταχτοπούτα».

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
Κλείσιμο
το κανάλι Novalifε της Nova!

Strange Cities: Athens

Από τις 20 Απριλίου η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έχει αλλάξει την πλατεία Θέατρο στο κέντρο της Αθήνας. Με την έκθεση “Strange Cities: Athens” το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη επιχειρούν να αποτυπώσουν το πώς φαντάζεται κάποιος την Αθήνα χωρίς να την έχει επισκεφθεί ποτέ. Με ένα τριγωνικό κουτί έμπνευσης που περιέχει ένα ποίημα του Σεφέρη, μια συνταγή για γεμιστά, ένα κείμενο του Μάρκαρη, ένα τραγούδι του Χατζιδάκι, ένα του Κωνσταντίνου Βήτα και δώδεκα αρχεία με ήχους της πόλης, 25 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιουργούν για την πόλη μας. Το αποτέλεσμα; Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό με τα έργα να γεμίζουν χρώμα τη Διπλάρειο Σχολή όπου θα εκτίθενται μέχρι τις 28 Ιουνίου και να δημιουργούν εξαιρετικές αντιθέσεις με το αστικό τοπίο. Toν σχεδιασμό της έκθεσης έχει αναλάβει η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, εκτελεστική υποδιευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Tips
Η έκθεση θα πλαισιώνεται σε όλη τη διάρκειά της από συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, workshops και δρώμενα σχετικά με την πόλη της Αθήνας και το αστικό τοπίο.

Treasure House

Εδώ και έναν χρόνο ο Γιώργος Καρράς έχει ανοίξει στην Πρωτογένους τον δικό του μικρό παράδεισο. Ένα μαγαζί που φιλοξενεί vintage ρούχα σε άριστη ποιότητα και πολύ καλές τιμές. Η ιδέα ξεκίνησε το 2006 σαν μια προσωπική συλλογή αυθεντικών ρούχων και αξεσουάρ ιδιαίτερης αξίας, βασισμένη σε κομμάτια επώνυμα και μη των δεκαετιών του ’50, ’60 και ’70, προερχόμενα από αποθέματα βιοτεχνιών εποχής και από ιδιωτικές συλλογές σε Ιταλία και Γαλλία. Αυτή η συλλογή εμπλουτισμένη και με νεότερα κομμάτια του '80 και του '90 υπάρχουν πια στο κατάστημα της Πρωτογένους που έχει γίνει το νέο trend για vintage ρούχα.

Tips
Το Treasure House Boutique βρίσκεται Πρωτογένους 6 στου Ψυρρή.

Leon of Athens

Με ένα live στο Gazarte και ένα πάρτι γιόρτασε ο Leon of Athens τον έναν χρόνο του δίσκου του “Global”. Ο Leon και η μπάντα του ανέβηκαν στη σκηνή του Gazarte και με καλεσμένο τον Παύλο Παυλίδη έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας ενός δίσκου που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές εντός και εκτός Ελλάδος. Μία χρονιά γεμάτη μουσική, ιστορίες, ταξίδια, live και δυνατές συνεργασίες. Μια χρονιά που δίνει στον τραγουδοποιό την καλύτερη ώθηση για ακόμα περισσότερες συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και για δημιουργικά σχέδια.

Tips
Τον Leon πλαισιώνουν ο Josh Taffel, η Emma Williams, ο Κώστας Γιαννίρης, ο Λευτέρης Βολάνης, ο Τζίμ Σταρίδας και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Μπλε Μαρέν

Το Θέατρο Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει το έργο του Ανδρέα Φλουράκη, με τίτλο «Μπλε Μαρέν» με τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τον Γιάννη Λεάκο, την Ζωή Μυλωνά και την Αλεξάνδρα Παυλίδου. Ένα άνεργο αγόρι κι ένα κορίτσι που έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον, ψάχνουν λεφτά για να πάνε διακοπές το καλοκαίρι. Ο ιδιοκτήτης ενός θλιβερού μπαρ και η έξυπνη μπάργουμαν ψάχνουν υπάλληλο για τις βρώμικες δουλειές τους και βάζουν αγγελία στην εφημερίδα. Όσο καλά και αν νομίζεις πως ξέρεις το τέλος, όσο καλά και αν «προβλέπεις το μέλλον» οι άνθρωποι παραμένουν πάντοτε απρόβλεπτοι. 


Tips
Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει η Μαρία Ξανθοπουλίδου.

Σταχτοπούτα

Η ιστορία θέλει τη Σταχτοπούτα να υποφέρει από τις δαιμόνιες ετεροθαλείς αδερφές και την κακιά μητριά της. Η κόρη του πλούσιου έμπορα αναγκάζεται να εκτελεί χρέη υπηρέτριας και να κοιμάται στις στάχτες του τζακιού από όπου πήρε και το όνομα της. Η «Σταχτοπούτα» της Λυρικής Σκηνής που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών, όμως, δεν φοράει γκρι κουρέλια, δεν κοιμάται στο τζάκι και δεν «μασάει» από τις κακές αδερφές της. Ζει στο 2051, είναι μοντέρνα και δεν φοράει ποτέ στη σκηνή το γοβάκι της. Της αρκούν οι πουέντ της και τα εκπληκτικά κοστούμια που έχει φτιάξει ειδικά για την παράσταση ο Κριστιάν Λακρουά για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

Tips
Η παράσταση παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι τις 30 Απριλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης