Η Ύδρα, μια μεγάλη σκακιέρα

Η Ύδρα, μια μεγάλη σκακιέρα

Το 65ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών και το 38ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών στο σκάκι πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο νησί και εσύ έχεις άλλη μια αφορμή για να το επισκεφθείς

Η Ύδρα, μια μεγάλη σκακιέρα
Η Ύδρα, ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, είναι γνωστή ως το νησί «χωρίς αυτοκίνητο». Μέχρι τις 29 Απριλίου όμως, έχει έναν ακόμη λόγο για να αποτελέσει πόλο έλξης: το σκάκι. Το νησί φιλοξενεί για πρώτη φορά το 65ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών και το 38ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Δίπλα λοιπόν στα γραφικά σοκάκια, μέσα στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο, οι 20 γκρανμέτρ της σκακιέρας διασταυρώνουν τα πιόνια τους για την ανάδειξη των νέων πρωταθλητών.



Κλείσιμο
Tην πρώτη κίνηση των αγώνων εθιμοτυπικά την πραγματοποίησε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ύδρας, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπελεγρής
. Πεδίο δράσης η… σκακιέρα του Πρωταθλητή Ελλάδος
Βασίλη Κοτρωνιά με αντίπαλο τον Σταμάτη Κούρκουλο
. «Στο νησί μας αγκαλιάζουμε τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, έπειτα από τον αγώνα τρεξίματος στο βουνό. Επενδύουμε σε αυτές, γι αυτό και έθεσε ο Δήμος υπό την αιγίδα του το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού», υποστηρίζει ο Δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, και συνεχίζει: «Θέλουμε να εμπεδώσουμε ακόμη περισσότερο το σκάκι στην τοπική κοινωνία και κυρίως στα νέα παιδιά. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσω live streaming περίπου 2.000 με 3.000 άτομα κάθε μέρα βλέπουν τους αγώνες, ενώ όσο και αν σας κάνει εντύπωση οι αγώνες έχουν προσελκύσει το ιδιαίτερο είδος του “σκακιστικού τουρισμού”».



Αναμένουμε λοιπόν μέχρι τις 29 Απριλίου για να δούμε τον νέο Πρωταθλητή και τη νέα Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σκάκι, που θα σηκώσει την κούπα, εκεί, στα κανόνια της Ύδρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης