Η Βόρεια Ιρλανδία αξιοποιεί τη φήμη του “Game of thrones”

Η Βόρεια Ιρλανδία αξιοποιεί τη φήμη του “Game of thrones”

Πολλές από τις περιοχές που παρουσιάζονται στο “Game of thrones” βρίσκονται στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία χρησιμοποιεί αυτό το ατού για να τονώσει τον τουρισμό της

Η Βόρεια Ιρλανδία αξιοποιεί τη φήμη του “Game of thrones”
Τι σχέση έχει το Γουίντερφελ των Σταρκ, το Ντράγκονστοουν του Στάννις, το Στορμς Εντ (η φυσική έδρα του Οίκου των Μπαράθηον) και το Πάικ των Γκρέιτζοϊ; Η πρώτη απάντηση είναι ότι όλα βρίσκονται στο Γουέστερος. Η δεύτερη είναι ότι στην πραγματική ζωή όλα βρίσκονται στη Βόρεια Ιρλανδία - τουλάχιστον όσον αφορά τις τοποθεσίες των γυρισμάτων για το “Game of thrones”. Και ακριβώς εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας που έχει γνωρίσει η τηλεοπτική σειρά του HBO, οι τοποθεσίες αυτές έχουν γίνει τουριστικά αξιοθέατα για τους επισκέπτες που έρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου για να δουν πού γέννησε η Μελισάντρε το αποκρουστικό σκιώδες τέρας που σκότωσε τον Ρένλι Μπαράθηον ή από πού ξεκίνησε ο Νεντ Σταρκ για να καταλήξει στο Κινγκς Λάντινγκ και να πάθει αυτά που είδαμε στη μικρή οθόνη.



Κλείσιμο
Οι τοπικές τουριστικές αρχές εντόπισαν εγκαίρως το πλεονέκτημα που κρυβόταν πίσω από το γύρισμα ενός μεγάλου μέρους του “Got” στη Βόρεια Ιρλανδία και προσπαθούν να το υποστηρίξουν όσο και όπως μπορούν. Μία όμορφη πρώτη πινελιά: το Tourism Northern Ireland -ο τουριστικός οργανισμός της χώρας- έχει τοποθετήσει ξύλινες πινακίδες που δείχνουν πού βρίσκεται κάθε τοποθεσία του Γουέστερος. Για παράδειγμα, μία από αυτές δείχνει πού βρίσκεται το Γουίντερφελ και οι Δίδυμοι (πύργοι) του προδότη Γουόλντερ Φρέι, ενώ ακριβώς από πάνω της έχει κουρνιάσει ένα κοράκι με τρία μάτια!



Επίσης, στο Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ μπορείτε να δείτε έναν κάδο που χρησιμοποιείται για την εναπόθεση αιχμηρών αντικειμένων. Εκεί θα βρεις από σπαθιά μέχρι απελατίκια. Ακόμη πιο ουσιαστική προσπάθεια έχει γίνει στο διαδίκτυο. Στο site discovernorthernireland.com υπάρχει μία ειδική ενότητα που δείχνει όλες τις τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκε η σειρά, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το σε ποια επεισόδια εμφανίζονται (περιγράφονται και οι σκηνές), πλούσιο υλικό σχετικά με την κάθε τοποθεσία αυτή καθεαυτή (πχ. ιστορία, κτίρια και φωτογραφίες), καθώς και με τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην κάθε περιοχή. Στην ίδια σελίδα μπορείς να βρεις και λεπτομέρειες για τα τουρ που γίνονται με θέμα τη σειρά. Ορισμένα από αυτά σου επιτρέπουν να ντυθείς όπως ένας από τους πρωταγωνιστές και να εξασκηθείς στην τοξοβολία ή να περιηγηθείς στις τοποθεσίες από θαλάσσης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης