Κυριακή γεμάτη ποδήλατο

Κυριακή γεμάτη ποδήλατο

Πώς θα προλάβεις να δηλώσεις συμμετοχή στον αυριανό Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας έστω και την τελευταία στιγμή

Κυριακή γεμάτη ποδήλατο
Η μέρα που οι ποδηλάτες της πρωτεύουσας περιμένουν κάθε χρόνο, έφτασε: αύριο στις 11:30 το πρωί θα δοθεί μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο η εκκίνηση του 22ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας. Εάν λοιπόν δεν έχεις ήδη δηλώσει συμμετοχή, πάρε το ποδήλατό σου και πήγαινε μέχρι το προαύλιο του Ζάππειο όπου οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 08:30 μέχρι και τις 10:30 το πρωί.

Οι διαδρομές που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής:
8,5 χλμ.
Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (αριστ) – Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα) – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων – Ζάππειο.

2,7 χλμ.
Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Πανεπιστημίου – Αρσάκη (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.

Κλείσιμο
Α.με.Α (1,1χλμ)
Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζάππειο. Σημειώνεται πως η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 11:40π.μ. από τα Προπύλαια.



Ο «22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Οσοι θα πάρουν μέρος, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Ο.Α.Σ.Α από τις 07:00 έως τις 16:00, με δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής.

Παράλληλα, από τις 9:00 οι παραγωγοί του music 89.2 Σπύρος Μαργαρίτης και Άντζυ Καραγιάννη θα ντύσουν μουσικά το Ζάππειο, ενώ από τις 10:55 έως την έναρξη των αγώνων το συγκρότημα Inside Out θα προετοιμάσει τους δρομείς και αμέσως μετά σκυτάλη θα πάρουν τα συγκροτήματα Upon Revival και Almost There. Το ρυθμό στη διαδρομή θα κρατήσει η μουσική παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Ελένη Σούρδη και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, ενώ ξυλοπόδαροι θα εμψυχώνουν τους ποδηλάτες.



Σχολιάζοντας τη διοργάνωση, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστος Τεντόμας, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «το ποδήλατο συνιστά τον φιλικότερο τρόπο μετακινήσεων στην πόλη μας. Ο Δήμος της Αθήνας προχωρά σε έργα ανάπτυξης ποδηλατόδρομων, που στόχο έχουν να εντάξουν ακόμη περισσότερο το ποδήλατο στην καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου θα λειτουργήσει «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» για παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών από τις 09:00 π.μ. έως το τέλος της εκδήλωσης. Σκοπός να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων. Σε συνεργασία, τέλος, με το περιοδικό ΜBike θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο την ημέρα του Γύρου η «Bike Expo του Γύρου της Αθήνας». Στόχος της έκθεσης είναι να γνωρίσουν από κοντά οι παρευρισκόμενοι τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα, τα διαφορετικά είδη ποδηλάτου και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή τους με το ποδήλατο ακόμη πιο ευχάριστη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης