Πόσους ανθρώπους τρώει καθημερινά ο δράκος της Καλίσι;

Πόσους ανθρώπους τρώει καθημερινά ο δράκος της Καλίσι;

Ναι, υπάρχει ένας τύπος που έκανε τα μαθηματικά. Και δεν θα σου αρέσουν…

Πόσους ανθρώπους τρώει καθημερινά ο δράκος της Καλίσι;
Ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία στην πλοκή του “Game of thrones” ήταν (προσοχή, ακολουθεί spoiler για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τον προηγούμενο κύκλο της σειράς) όταν εμφανίστηκε μπροστά στην Νταινέρυς ένας συντετριμμένος πατέρας μαζί με τα απανθρακωμένα κόκαλα της κόρης του. Η άτυχη μικρή έγινε το γεύμα ενός από τους δράκους της Νταινέρυς, του Ντρόγκον. Έπειτα από αυτό, η βασίλισσα της Μηρήν αναγκάστηκε να αλυσοδέσει τους δύο δράκους που μπόρεσε να βρει, τον Βισέριον και τον Ραίγκαλ (ο Ντρόγκον έγινε άφαντος), ακυρώνοντας δηλαδή δύο από τα ισχυρότερα όπλα της.

Και μια και ο Ντρόγκον κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, θα πρέπει να φάει για να επιβιώσει, έτσι δεν είναι; Σύμφωνοι, η δίαιτά του μπορεί να περιλαμβάνει άλλους μεζέδες, όπως κατσίκες, αγελάδες κτλ. Ας ασχοληθούμε όμως με το πλέον δυσμενές σενάριο: ότι ο δράκος αποφάσισε να το ρίξει στην ανθρωποφαγία. Με πόσους ανθρώπους την ημέρα καλύπτονται οι διατροφικές του ανάγκες;
Αυτό το ερώτημα έρχεται να μας απαντήσει ο Κάιλ Χιλ, συντάκτης για θέματα επιστήμης του Nerdist.

Κλείσιμο

Πώς συγκρίνεται ο Ντρόγκον με άλλους γνωστούς δράκους; (Πηγή: The Daily Dot)

Η πρώτη μεταβλητή που καθορίζει τις διατροφικές ανάγκες του Ντρόγκον είναι το μέγεθος. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο οπτικών εφέ Τζο Μπάουερ, ο μαύρος δράκος έχει μήκος περίπου 12 μέτρα και είναι κατά περίπου 20% μεγαλύτερος από τους άλλους δύο. Η δεύτερη είναι ο μεταβολισμός. Για παράδειγμα, εάν ο Ντρόγκον είχε ανάγκες αντίστοιχες με αυτές ενός κροκοδείλου, θα μπορούσε να αρκεστεί με έναν-δύο ανθρώπους ανά μήνα. Ωστόσο μία καλή σύγκριση θα ήταν αυτή με έναν τυραννόσαυρο - παρόμοιο μέγεθος, αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Ας πάμε τώρα στο… μενού. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ράνταλ Μάνρο του site What if?, ένας άνθρωπος 80 κιλών ισοδυναμεί με 110.000 θερμίδες. Αν λοιπόν ένας τυραννόσαυρος χρειαζόταν περίπου 40.000 θερμίδες καθημερινά, τότε ένας άνθρωπος του έφτανε για δύο με τρεις ημέρες.

Το πρόβλημα όμως δεν λύνεται έτσι, μια και ο δράκος λογικά καταναλώνει περισσότερη ενέργεια γιατί πετάει. Ο Χιλ καταλήγει λοιπόν ότι οι ανάγκες του είναι δεκαπλάσιες ενός T-Rex: 400.000 θερμίδες, κάτι που με τη σειρά του μεταφράζεται σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους ανά ημέρα. Όσο για παιδιά… άσ’ το καλύτερα - τουλάχιστον δέκα. Είπαμε, το σύνθημα του “Game of thrones” είναι valar morghulis (όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν), αλλά όχι και με αυτόν τον τρόπο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης