Ενα κανάλι μόνο… Star Wars

Ενα κανάλι μόνο… Star Wars

Ο απόλυτος κινηματογραφικός μύθος στο Nova Star Wars HD

Ενα κανάλι μόνο… Star Wars
«Ο Πόλεμος των Άστρων» γίνεται …κανάλι και έρχεται το Μάιο αποκλειστικά στη Nova, με όλους τους ήρωες της αγαπημένης δυναστείας των Star Wars. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, οι 6 επικές ταινίες του Τζορτζ Λούκας θα βρίσκονται σε ένα κανάλι, το Nova Star Wars HD, μαζί με πλούσιο υλικό από τα γυρίσματα της κάθε ταινίας, καθώς και δύο αποκλειστικά ντοκιμαντέρ γύρω από το μύθο του Star Wars και την επίδρασή του στην κινηματογραφική βιομηχανία!

Αναλυτικότερα, μέσα από την οθόνη του καναλιού Nova Star Wars HD, οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα παρακολουθήσουν, από τις 4 μέχρι τις 31 Μαΐου, τις 6 blockbuster ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Λούκας, ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ με σπάνιο και πλούσιο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις με τους δημιουργούς, αλλά και με σκηνοθέτες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους που μιλούν για το απόλυτο κινηματογραφικό έπος.



Το πρόγραμμα του νέου κινηματογραφικού καναλιού, που έρχεται σε ποιότητα High Definition, θα αρχίζει καθημερινά στις 17:00. Μέσω του αποκωδικοποιητή NovaBox+, οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής των 6 μοναδικών ταινιών Star Wars, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τη δική τους μοναδική συλλογή για όλη την οικογένεια, με αυτές τις σπάνιες ταινίες που διεκδίκησαν συνολικά 25 βραβεία Όσκαρ και κέρδισαν 10.
Κλείσιμο

Η ιστορία των Star Wars αρχίζει το 1977 με τον Τζορτζ Λούκας να δημιουργεί την πρώτη ταινία της σειράς «Star Wars: Μια νέα ελπίδα», η οποία με την επαναστατική χρήση των ειδικών εφέ και του συνδυασμού επιστημονικής φαντασίας και επικού σεναρίου γίνεται μια από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ταινίες όλων των εποχών. Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1980 με την ταινία «Star Wars: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», η οποία θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία ταινία της σειράς. Το 1983 βγήκε η τρίτη ταινία, «Star Wars: Η επιστροφή των Τζεντάι», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στην Αγγλία, την Καλιφόρνια και την Αριζόνα. Το 1999, και ενώ ο Τζόρτζ Λούκας σιγουρεύτηκε πως η τεχνολογία των ειδικών εφέ είχε εξελιχθεί στο επίπεδο που ήθελε, προχώρησε στην τέταρτη ταινία, «Star Wars: Η αόρατη απειλή». Το 2002 γυρίστηκε η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία της σειράς, «Star Wars: Η επίθεση των κλώνων», η οποία είναι και μία από τις πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν αποκλειστικά σε σύστημα High Definition. Το 2005 ήρθε η τελευταία, μέχρι σήμερα, ταινία, «Star Wars: Η εκδίκηση των Σιθ», η οποία έσπασε πολλά ρεκόρ στο box office και κέρδισε παγκοσμίως πάνω από 848 εκ. δολάρια, κάνοντας την, την δεύτερη πιο επικερδή ταινία της σειράς. Στις ταινίες Star Wars πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Χάρισον Φορντ, Μάρκ Χάμιλ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Λίαμ Νίσον, Xέιντεν Kρίστενσεν και Νάταλι Πόρτμαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης