Δωρεάν χορός, ποδήλατο και παιχνίδια στην Τεχνόπολη

Δωρεάν χορός, ποδήλατο και παιχνίδια στην Τεχνόπολη

Αύριο, Κυριακή, θα βρεις στο Γκάζι μια σειρά από δραστηριότητες για παιδιά με ελεύθερη είσοδο

Δωρεάν χορός, ποδήλατο και παιχνίδια στην Τεχνόπολη
Ο καιρός έχει ανοίξει πλέον για τα καλά και κάθε Κυριακή από εδώ και στο εξής είναι μια καλή ευκαιρία για βόλτα. Αύριο λοιπόν, 19 Απριλίου, πάρε τα παιδιά σου και πήγαινε μια βόλτα μέχρι το Γκάζι για την τέταρτη από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποδηλατοβόλτες με την καθοδήγηση έμπειρων ποδηλατών, γνωριμία με την εκφραστική και δυναμική τέχνη της capoeira, περιπετειώδη αναζήτηση του μυστικού που κρύβεται στο παλαιό εργοστάσιο φωταερίου και συνάντηση με έναν διαφορετικό… πρίγκιπα.

Ειδικότερα οι δραστηριότητες ξεκινούν στις 11.00 το πρωί με τους «Μικρούς ποδηλάτες» από το περιοδικό Mbike, «Το Μυστήριο του Φωταερίου» από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, και Abada Capoeira από τη Minotavros Team. Στις 12.30 ακολουθεί «Ο Πρίγκιπας Μισός», με θεατρική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη και εικαστικό εργαστήριο από την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κλείσιμο
«Μικροί ποδηλάτες» από το Περιοδικό MBike
Κεντρική Αυλή, στις 11:00 π.μ.



Το ποδηλατικό περιοδικό MBike και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς, υποψήφιους ποδηλάτες, να χαρούν το ποδήλατο μέσα στην ασφάλεια των χώρων της Τεχνόπολης. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα για παιδιά, ηλικίας από 5 έως 10 ετών, μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη δεξιοτεχνία, να ακούσουν συμβουλές από έμπειρους ποδηλάτες, να έρθουν σε επαφή με τα βασικά σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή απλώς να κάνουν ποδήλατο σε ανοιχτό αλλά ταυτόχρονα ασφαλή και ελεγχόμενο χώρο, με την παρουσία ειδικών.

Τα παιδιά μαθαίνουν για τα είδη του ποδηλάτου, για την ασφάλεια στο ποδήλατο και στο δρόμο, ενώ οι γονείς και οι συνοδοί έχουν τη δυνατότητα –εάν το επιθυμούν- να ακούσουν κάποιες βασικές οδηγίες για τη σωστή επιλογή ποδηλάτου για τα παιδιά τους αλλά και να λύσουν όλες τους τις απορίες γύρω από το παιδικό ποδήλατο. Κάθε παιδί -και εφόσον περάσει με επιτυχία τις μικρές δοκιμασίες- παίρνει «δίπλωμα ποδηλάτου» και είναι και επίσημα... ποδηλάτης!

«Το μυστήριο του φωταερίου» από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Σημείο συνάντησης στο Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στις 11.00 π.μ.



Κάτι μυστήριο συμβαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι! Ολοι οι μικροί φίλοι καλούνται να ανακαλύψουν τα μυστικά του παλαιού εργοστασίου και η περιπέτεια ξεκινά! Πρόκειται για ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μυστικούς πράκτορες που προσπαθούν να λύσουν το «μυστήριο του φωταερίου» μέσα από παιχνίδια ρόλων και γρίφους, με σύμμαχο την παρατηρητικότητα και τη συνεργασία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 7 ετών. Η διάρκειά του είναι περίπου 60’.

Abada Capoeira από τη Minotavros Team
Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού»
Πρώτο τμήμα 11.00 π.μ. - 12.00 μ.μ., για παιδιά από 4 έως 7 ετών

Δεύτερο τμήμα 12.00 μ.μ. - 1.00 μ.μ., για παιδιά από 8 έως 13 ετών



Τί είναι η capoeira; Δύσκολο κάποιος να εξηγήσει, καθώς σε αυτή τη βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση περιπλέκονται η μουσική, η πολεμική τέχνη, ο χορός, η ακροβασία, το παιχνίδι. Η capoeira εξελίχθηκε στη Βραζιλία, αλλά προήλθε από αφρικανούς σκλάβους, οι οποίοι μετέτρεψαν την κουλτούρα τους και τα έθιμά τους σε ένα είδος καμουφλαρισμένης πάλης, την οποία χρησιμοποίησαν για την απελευθέρωσή τους. Σήμερα, η capoeira γίνεται όλο και πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο και όποιος τη γνωρίζει μπορεί εύκολα να καταλάβει το γιατί. Άθληση, αυτοάμυνα, χορός. Για όποιο λόγο και αν διαλέξει κανείς να ξεκινήσει capoeira θα μείνει ικανοποιημένος, διότι η capoeira τελικά είναι ελευθερία έκφρασης. Απαραίτητη αθλητική ενδυμασία!

Ο Πρίγκιπας Μισός»: Θεατρική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη και εικαστικό εργαστήριο από την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες»
Αμφιθέατρο «Αθήνα 9.84», στις 12.30 μ.μ.



Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας, η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν’ αφήνεις τα πάντα… ΜΙΣΑ. Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο; Έλα, όμως, που ο δικός μας πρίγκιπας δε φιλοδοξεί να γίνει βασιλιάς! Έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του!

«Τρίχες» θα πουν με ένα στόμα οι γονείς του.
«Ακριβώς!» θα απαντήσει ο πρίγκιπας, ψαλιδίζοντας τα όνειρά τους.

Γιατί ο πρίγκιπας Μισός είναι αποφασισμένος να κάνει το δικό του! Θα καταφέρει άραγε να ολοκληρώσει κάτι στη ζωή του; Ένας πρίγκιπας διαφορετικός από τους πρίγκιπες που ήδη ξέρουμε, περιμένει να τον γνωρίσουμε από κοντά στην Τεχνόπολη! Μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και ένα εικαστικό εργαστήριο από την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 10 ετών. Η διάρκειά του είναι περίπου 90’.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη. Κρατήσεις στο 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης