Το σούσι της αμαρτίας

Το σούσι της αμαρτίας

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Το σούσι της αμαρτίας
Το Citylifε απολαμβάνει την «Πονηρή αλεπουδίτσα», τρώει brunch στο «Momo», παρακολουθεί την παράσταση «Ο λάκκος της αμαρτίας», τρώει σούσι στο “Nakama” και ακούει τον «χορό των ημερών».

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!



Κλείσιμο

Πονηρή αλεπουδίτσα

Μια αλεπού θα κυκλοφορεί στην Αθήνα έως τις 5 Απριλίου. Μια αλεπού πονηρή, πανούργα αλλά αξιαγάπητη. Και παρόλο που θα τριγυρνάει στους δρόμους του Κέντρου, μόνο όσοι επισκεφθούν το Θέατρο Ολύμπια θα έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν. «Η πονηρή αλεπουδίτσα» φιλοξενείται πρώτη φορά στη χώρα μας σε κλειστό θέατρο και για χατίρι της πίσω από την αυλαία έχει φτιαχτεί ένα ολόκληρο δάσος. Εκεί, παρέα με τους φίλους της και τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα μας εξιστορήσει τη ζωή της και θα μας μιλήσει για τους έρωτες της, την οικογένειά της και τον κύκλο της ζωής της που μοιραία θα κλείσει. Το αριστούργημα του Τσέχου συνθέτη Λέος Γιάνατσεκ θα παρουσιαστεί σε παραγωγή του Ντείβιντ Πάουντνυ, όπως ακριβώς πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Όπερα της Ουαλίας και την Όπερα της Σκωτίας. Η πονηρή αλεπουδίτσα είναι η πρώτη όπερα του Γιάνατσεκ, που προστίθεται στο δραματολόγιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για έναν ύμνο στον κύκλο της ζωής, δοσμένο με τρυφερότητα, χιούμορ και πραγματισμό, ένα αλληγορικό έργο με ονειρική μουσική, το οποίο ο Γιάνατσεκ συνέθεσε στο τέλος της δημιουργικής του πορείας.

Tips
Στην παράσταση συμμετέχουν η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής, καθώς και σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ.

Momo

Από τον Δεκέμβριο του 2013 η πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα έχει ένα στέκι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Το Momo είναι ένα μαγαζί που αγαπήσαμε για τον υπέροχο κήπο του αλλά και τον χειμώνα δεν μας απογοήτευσε ποτέ. Με εξαιρετικό καφέ που έρχεται από ένα από πιο παλιά καφεκοπτεία της Ρώμης αλλά και υπέροχο φαγητό, οι θαμώνες μπορούν να χαλαρώσουν όλες τις ώρες της ημέρας. Και αν τα ιδιαίτερα σάντουιτς, τα burger, η paella και τα hot dogs δεν σας εντυπωσιάσουν -πράγμα εξαιρετικά δύσκολο- πηγαίνeτε Κυριακή πρωί για ένα αξέχαστο brunch.

Tips
To Momo βρίσκεται Σαπφούς 95 στην Καλλιθέα

Ο Λάκκος της Αμαρτίας

Το ανατρεπτικό έργο «Ο Λάκκος της Αμαρτίας» του Γιώργου Μανιώτη παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο «Χώρα» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Η διεισδυτική και οξυδερκής ματιά του Γιώργου Μανιώτη στρέφεται στην παρατήρηση μιας ομάδας τραβεστί που αναζητά την ελευθερία της ριγμένη σε έναν «λάκκο» πίσω από τις καθωσπρέπει γειτονιές της Αθήνας. Το έργο, γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ’70, σηκώνει τον καθρέπτη μπροστά σε μια κατηγορία ανθρώπων που η κοινωνία αποφάσισε να κρύψει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο συγγραφέας μέσα από το έργο του έχει εντατικά ασχοληθεί με τις κοινωνικές δομές που παγιδεύουν την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα σε συστήματα «κοινής λογικής», «επιτυχίας», «ευημερίας» και υποτιθέμενης «αξιοπρέπειας» που μετατρέπουν τη ζωή σε ένα διαρκή αγώνα με αντίπαλο τον ίδιο μας τον εαυτό. Με την καυστική και εξαιρετικά σύγχρονη γλώσσα πραγματεύεται τα κοινωνικά ζητήματα μιας χώρας σε συνεχή κρίση και επαναπροσδιορισμό αξιών.

Tips
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βογιατζής, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Φαίδωνας Καστρής

Nakama

Ένα ακόμα γιαπωνέζικο εστιατόριο έδωσε ζωή στη Μασσαλίας τις τελευταίες μέρες. Το Nakama, που σημαίνει φίλος, είναι το νέο σούσι μπαρ του κέντρου και ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, που έχει ζήσει για μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Μικρός χώρος, λιτός αλλά ζεστός προσφέρει ρολάκια και nigiri, γαρίδες τεμπούρα και πικάντικο ταρτάρ σολομού. Σε πολύ καλές τιμές και με εξαιρετικό σέρβις αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε.

Tips
Το Nakama βρίσκεται Μασσαλίας 5 στο Κολωνάκι

Ο χορός των ημερών

Ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου και ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους είναι η νέα παρέα του ελληνικού τραγουδιού που μας συστήθηκε στο τέλος του 2013 με «Τα μεροκάματα» και από ότι φαίνεται θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα. Το τραγούδι απέσπασε το Βραβείο Κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Εκεί, για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου ερμήνευσε το τραγούδι σε μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους. Το κοινό ενθουσιάστηκε και τους αντάμειψε. Ενάμιση χρόνο μετά από εκείνη την βραδιά οι τρεις φίλοι μας συστήνουν τη νέα τους δουλειά «Ο χορός των ημέρων» που κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Tips
Στον δίσκο συμμετέχουν η Δήμητρα Γαλάνη, ο Παντελής Θαλασσινός και η Λαμπρινή Καρακώστα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης