Η startup που βρήκε στρατηγικό επενδυτή

Η startup που βρήκε στρατηγικό επενδυτή

SourceLair, η νεοφυής επιχείρηση στην οποία αποφάσισε να επένδυσει η Εθνική Τράπεζα

Η startup που βρήκε στρατηγικό επενδυτή
Εάν ψάχνει να βρει κανείς πως μια φοιτητική ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε επιχείρηση, τότε θα πρέπει να δει οπωσδήπτε την περίπτωση της sourceLair. Η εταιρεία των Πάρη Κασιδιάρη
,
Αντώνη Καλιπέτη,
Δημήτρη Καραγιάννη
Κλείσιμο
, Θανάση Δαγλή
,
Χρήστου Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Τόγια
, ξεκίνησε το 2011 όταν τα -τότε πέντε μέλη της- πήραν μέρος σε ένα σεμινάριο διαδικτυακής τεχνολογίας και δημιούργησαν την πλατφόρμα ως την τελική τους εργασία. Στην πορεία είδαν ότι η ιδέα τους είχε πολλές δυνατότητες εξέλιξης, οπότε αποφάσισαν να τη δουν πιο σοβαρά.


Από αριστερά: Πάρης Κασιδιάρης, Θανάσης Δαγλής, Αντώνης Καλιπέτης, Δημήτρης Καραγιάννης, Δημήτρης Τόγιας και Χρήστος Κωνσταντινίδης

Δούλεψαν σκληρά, τη βελτίωσαν αισθητά και παράλληλα συμμετείχαν σε διαγωνισμούς καινοτομίας για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Ο πιο σημαντικός από αυτούς πραγματοποιήθηκε το 2013 και ήταν ο «i-bank καινοτομία και τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας. Κατέκτησαν την πρώτη θέση και μαζί της το χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ που τη συνοδεύει. Παράλληλα, απέκτησαν πρόσβαση σε ένα ισχυρό ακροατήριο με αποτέλεσμα η Εθνική Τράπεζα να πάρει την απόφαση πριν λίγες μέρες να συμμετάσχει στη μετοχική της σύνθεση (equity participation). Για την ακρίβεια η sourceLair έγινε η πρώτη εταιρεία που πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία αξιολόγησης και συμμετέχει πλέον στο πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας NBG Business Seeds της για τη στήριξη start-ups και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



Οσο για την ιδέα τους, είναι απλή ακόμα για όσους δεν έχουν σχέση με τον χώρο: δημιούργησαν το sourceLair έχοντας κατά νου ένα online περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν προγράμματα στο cloud, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την ταχύτητα της δουλειάς τους. Ετσι, ο χρήστης συνδέεται στην υπηρεσία, φτιάχνει ένα λογαριασμό και εκεί έχει αυτομάτως έναν χώρο εργασίας ο οποίος διαθέτει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για να αναπτύξει τις εφαρμογές του. «Με τον ρόλο της σχολής να στρέφεται καθαρά σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ενδιαφέροντα, η πλατφόρμα μας έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε στην πράξη τη θεωρία που διδάχθηκαμε αλλά και που… δε θα διδασκόμασταν ποτέ», υποστηρίζουν και καταλήγουν: «Επιπλέον, στην πορεία όλοι μας μάθαμε να έχουμε συνεχώς τα μάτια μας ανοιχτά και να βλέπουμε πως αντιμετώπισαν κολοσσοί του χώρου προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας, ποιες τεχνολογίες χρησιμοποίησαν, πού έριξαν το βάρος της ανάπτυξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης