Τατσόπουλος και Χαραλαμπίδης συζητούν για την «Καρδιά του Κτήνους»

Τατσόπουλος και Χαραλαμπίδης συζητούν για την «Καρδιά του Κτήνους»

Το CinemaNews.gr και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προβάλουν την ταινία «Η Καρδιά Του Κτήνους» την Τρίτη 31 Μαρτίου

Τατσόπουλος και Χαραλαμπίδης συζητούν για την «Καρδιά του Κτήνους»
Το κινηματογραφικό site www.CinemaNews.gr
σε συνεργασία με τις εκδόσεις
Μεταίχμιο έχουν διοργανώσει ορισμένες ενδιαφέρουσες προβολές κινηματογραφικών ταινιών στον
Πολυχώρο Μεταίχμιο
Κλείσιμο
(Ιπποκράτους 118) με απολύτως ελεύθερη είσοδο. Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 31 Απριλίου. Η ταινία που επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο κοινό είναι «Η Καρδιά Του Κτήνους»
.

«Η Καρδιά Του Κτήνους»
κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 2005 και σκηνοθετήθηκε από τον Ρένο Χαραλαμπίδη, ενώ είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου. Κι ενώ στις προηγούμενες προβολές οι συντάκτες του CinemaNews.gr προλόγιζαν την ταινία και ανέφεραν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την καθεμία, σε αυτή την περίπτωση οι διοργανωτές κατάφεραν να το πάνε ένα βήμα πιο μπροστά, προσκαλώντας τον σκηνοθέτη της ταινίας και τον συγγραφέα του βιβλίου σε μια συζήτηση πριν την προβολή της προβολής. Μια ανταλλαγή απόψεων που θα ξεκινήσει από το θέμα του εγχειρήματος της μεταφοράς ενός βιβλίου στη μεγάλη οθόνη και άγνωστη κατάληξη, ειδικά εφόσον πρόκειται για δύο πληθωρικές προσωπικότητες με ευφράδεια λόγου...



Υπόθεση της ταινίας
Έχοντας μόλις απολυθεί από το στρατό ο Στέφανος Τζουντζές ανακαλύπτει πως τον βαραίνουν τα χρέη της εκλιπούσας μητέρας του την ίδια στιγμή που δέχεται την απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του. Ο Τσακίρης, συμμαθητής του από το γυμνάσιο, με τον οποίο έχουν να συναντηθούν πάνω από δέκα χρόνια, εμφανίζεται στην κηδεία της μητέρας του και τον προσκαλεί στο "Brasil" - μπαρ του υποκόσμου, του οποίου είναι και ιδιοκτήτης. Εκεί πια θα τον καλέσει να πάρει μέρος στην «τέλεια ληστεία» που σχεδιάζει.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Εργάστηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, συν-σεναριογράφος («Οι απέναντι» [1981] του Γιώργου Πανουσόπουλου, «Υπόγεια διαδρομή» [1983] του Απόστολου Δοξιάδη), δημοσιογράφος, σύμβουλος εκδόσεων και παρουσιαστής πολιτιστικών τηλεοπτικών εκπομπών. Διηγήματα και μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, τουρκικά και τσεχικά. Τον Μάιο του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2014 έως το τέλος της ίδιας χρονιάς ήταν ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών για να ασχοληθεί με την υποκριτική και τη σκηνοθεσία. Είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει υπογράψει τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους («No Budget Story», «Φτηνά Τσιγάρα», «Η Καρδιά Του Κτήνους» και «4 Μαύρα Κοστούμια») ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118).
Η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη, αλλά -λόγω της συζήτησης με τους καλεσμένους- η προσέλευση είναι αυστηρά στις 20.15.
Στο τέλος της προβολής θα γίνει κλήρωση με δώρα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης