Αυτός, αυτή κι η... μουσική

Αυτός, αυτή κι η... μουσική

Η Joanna Drigo και ο Ευστάθιος Δράκος, συνθέτης και τραγουδιστής των Minor Project, ανεβαίνουν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου

Αυτός, αυτή κι η... μουσική
Αφορμή για τη γνωριμία και την πρώτη συνεργασία της Joanna Drigo και του Ευστάθιου Δράκου
 στάθηκε το τραγούδι «Στη θάλασσα» για ένα project του
περιοδικού Metropolis. Η Joanna θυμάται την πρώτη τους συνάντηση το 2013: «Γνωριστήκαμε μέσω του Metropolis. Ο Στάθης τότε με είχε προτείνει να τραγουδήσω ένα τραγούδι για το concept ‘7 τραγούδια για το καλοκαίρι 2013’, γιατί με είχε ακούσει παλιότερα και πίστευε ότι θα υποστήριζα καλά το συγκεκριμένο κομμάτι. Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολύ ωραία κατά την ηχογράφησή του. Ο Στάθης έχει το χάρισμα να σέβεται την άποψη του αλλού και να δίνει τον χώρο που έχει ανάγκη ο καθένας για να δημιουργήσει και να εκφραστεί», τονίζει.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την ίδια, τα σημεία στα οποία διαφέρει από τον Στάθη είναι αυτά που κάνουν τη σύμπραξή τους πιο ενδιαφέρουσα. «Νομίζω ότι και στους δυο μας αρέσουν οι ακουστικές ενορχηστρώσεις, οι ωραίες μελωδικές γραμμές και ο λυρισμός. Αυτά στα οποία διαφέρουμε είναι και αυτά που κάνουν μια σύμπραξη ενδιαφέρουσα εν τελεί. Είναι πάντα ενδιαφέρον να παρατηρεί ο ένας τραγουδοποιός πώς προσεγγίζει ο άλλος το ίδιο αντικείμενο. Αν ταυτιζόμασταν απόλυτα θα ήταν βαρετό».

Το live της Δευτέρας προέκυψε από την όρεξη των δύο καλλιτεχνών για ζωντανές εμφανίσεις, πειραματισμούς και σκληρή δουλειά. «Γυρίζοντας από Σκωτία όπου έμενα για ενάμιση χρόνο, είχα ένα μυαλό γεμάτο ιδέες και όρεξη για live εμφανίσεις. Ήθελα να φτιάξω ένα ακουστικό πρόγραμμα που να 'χει τη χροιά του ακορντεόν και του κοντραμπάσο μέσα, καθώς και γαλλικές επιρροές. Ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα ήταν ο Στάθης, γιατί μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει, είναι ένας πολύ καλός τραγουδιστής και έχει ανοιχτό μυαλό στους μουσικούς πειραματισμούς. Τον πήρα τηλέφωνο, ήταν πολύ θετικός και έτσι στρωθήκαμε στη δουλειά, βρίσκοντας αρχικά κάποιους ικανότατους μουσικούς για να το υποστηρίξουν». Αυτοί είναι ο Δημήτρης Σιάμπος στην κιθάρα, ο Αλέξανδρος Μπαλτάς στα τύμπανα, ο Γιώργος Τσιατσούλης στο ακορντεόν και ο Κώστας Πατσιώτης στο κοντραμπάσο.



Τι θα ακούσουμε όμως στο Σταυρό του Νότου; «Θα παίξουμε κυρίως κομμάτια από τη δισκογραφία μας, πειραγμένα λίγο ενορχηστρωτικά μέσα από τις ιδέες των μουσικών μας, καθώς και κάποιες αγαπημένες διασκευές που επιλέξαμε με προσοχή ώστε να ταιριάζουν στο υπόλοιπο μουσικό σύνολο», μου απαντάει. Το στοιχείο της νοσταλγίας για μια άλλη εποχή σε συνδυασμό με το καινούργιο θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του live. «Θα ήθελα να μιλήσω για τη φωτογραφία του live, την οποία έβγαλε η Βάσια Αναγνωστόπουλου. Το concept ήταν να φωτογραφηθούμε σαν τα παλιά πορτραίτα οικογενειών και όταν είδαμε το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε. Νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία αντιπροσωπεύει εν μέρει το ύφος του live, το πάντρεμα δηλαδή του παρελθόντος με το παρόν, από την οπτική πάντα αυτής της ομάδας που φτιάχτηκε να φέρει εις πέρας την παράσταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης