Εικαστικός διάλογος με την Κική Δημουλά

Εικαστικός διάλογος με την Κική Δημουλά

Η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη εμπνεύστηκε από την τελευταία συλλογή της Κικής Δημουλά «Δημόσιος Καιρός» και εκθέτει τα έργα αυτά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εικαστικός διάλογος με την Κική Δημουλά
Ο «Δημόσιος Καιρός», το τελευταίο έργο της Κικής Δημουλά, ενέπνευσε την εικαστικό
Ράνια Καπελιάρη που έδωσε σάρκα και οστά με τα πινέλα της στα αριστουργήματα αυτής της ποιητικής συλλογής. Η 17η συλλογή της Δημουλά κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο περίπου και η εικαστικός αποφάσισε να ζωγραφίσει όχι φυσικά τα ίδια τα ποιήματα, αλλά αυτό που για εκείνη σήμαινε το καθένα από αυτά.


Κλείσιμο

Τα έργα αυτά εκτίθενται από σήμερα, Κυριακή 22 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το απόγευμα σε μια ειδική εκδήλωση η ποιήτρια θα βρεθεί στο Μέγαρο για να συναντήσει όσους γοητεύτηκαν από αυτή τη δουλειά της αλλά και να υπογράψει βιβλία. Παράλληλα, ποιήματα της Κικής Δημουλά θα διαβάσει η Νατάσα Πασχάλη.
«Πρόκειται για εικόνες που φαντάστηκα διαβάζοντας το 'Δημόσιος Καιρός' και θέλησα να τις μεταφέρω με ζωγραφική γλώσσα», υποστηρίζει η εικαστικός η οποία έχει σπουδάσει ζωγραφική και τεχνικές φωτομεταφοράς στην χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού και Παιδαγωγικά της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο PARIS 8 καθώς και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού.



«Οι εικόνες αυτές είναι σαν επιφωνήματα της στιγμής, που πάγωσαν σαν αναμνήσεις που φέρνει το φως που περνάει από το παράθυρο, σαν τη μυρωδιά της θάλασσας που πότισε ένα ρούχο» αναφέρει η ίδια και συνεχίζει: «Τα μυστικά τοπία του 'Δημόσιος Καιρός' είναι σαν εσωτερικά δωμάτια εντός μας, δωμάτια που η ποιήτρια άνοιξε την πόρτα τους, τοπία ταυτόχρονα σκληρά και παραμυθένια. Ένοιωσα τη διάθεση να τα προσφέρω στην ποιήτρια σαν ευχαριστώ για αυτό το ταξίδι στην αυτογνωσία, στα συναισθήματα, στη μνήμη και στην ανθρωπιά που μας οδήγησε με την ποίηση της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης