Η αφρόκρεμα των κοστουμιών

Η αφρόκρεμα των κοστουμιών

Εάν λατρεύεις τα εξαιρετικά υφάσματα και θέλεις να ράψεις ένα πραγματικά μοναδικό κοστούμι, τώρα είναι η ώρα

Η αφρόκρεμα των κοστουμιών
Μπορεί να μην περιλαμβάνει μέσα και… Κυριακή, οι λάτρεις ωστόσο των πραγματικά κορυφαίων υφασμάτων ζουν από σήμερα το δικό τους αγαπημένο τριήμερο. Κι αυτό γιατί οι ειδικοί της Kiton, της κορυφαίας εταιρείας στον κόσμο στη δημιουργία κοστουμιών, βρίσκονται από σήμερα και μέχρι το Σάββατο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κατάστημα Mah Jong στο Κολωνάκι.



Συγκεκριμένα δύο ειδικοί, ο αρχιράφτης
Κλείσιμο
Ciro Palestra και ο υπεύθυνος πωλήσεων Livio Rho, αναλαμβάνουν να πάρουν τα μέτρα σε όσους το επιθυμούν. «Ενας νέος πελάτης θα πρέπει να κλείσει ραντεβού και να περάσει από το κατάστημά μας. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα πάρει περίπου μία ώρα για να ολοκληρωθεί», εξηγεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Ηλίας Βλαχάκης.


Ο Ηλίας Βλαχάκης

Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται είναι όλα μοναδικά, με κλωστές ειδικού μήκους και βάρους που κατασκευάζονται σε κορυφαία εργοστάσια ανά τον κόσμο. Από τη στιγμή της παραγγελίας, χρειάζονται περίπου έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί το κοστούμι. «Τα πάντα γίνονται στο χέρι. Για τη δημιουργία ενός μέσου κοστουμιού απαιτούνται 25 ώρες εργασίας, ενώ στη διαδικασία παραγωγής εμπλέκονται τουλάχιστον 45 ράφτες», συνεχίζει ο κ. Βλαχάκης.



Την Kiton επιλέγουν για το ντύσιμό τους διάσημοι ηθοποιοί και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Ενα τέτοιο για παράδειγμα φορούσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ το 2007 στην ταινία Oceans Thirteen, ενώ σύνθημά της είναι το “ll meglio del meglio più uno” το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «το καλύτερο από τα καλύτερα συν ένα». Η εταιρεία διαθέτει επίσης στην κολεξιόν της πουκάμισα, γραβάτες, τζιν αλλά και γυαλιά ηλίου. Καταστήματά της μπορεί να βρει κανείς σε Αζερμπαϊτζάν, Κίνα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιταλία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σινγκαπούρη, Νότιο Κορέα, Ουκρανία, Αραβικά Εμιράτα, Ουζμπεκιστάν και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.



Οσο για τις τιμές; «Το 70% των κοστουμιών που ράβονται κοστίζουν γύρω στις 5.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα», καταλήγει ο κ. Βλαχάκης, «μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 25.000 ευρώ. Εξαρτάται από τα υφάσματα που θα επιλέξει ο πελάτης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης