Με το δικό της στίγμα

Με το δικό της στίγμα

Η Ηρώ Σαΐα ανεβαίνει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με την παράσταση «Γυναίκα τριαντάφυλλο»

Με το δικό της στίγμα
Η παράσταση «Γυναίκα τριαντάφυλλο» που παρουσιάζει η Ηρώ Σαΐα
στο
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζει να ενθουσιάζει το κοινό, κάθε φορά και περισσότερο. Και ας έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την πρώτη της παρουσίαση στον ίδιο χώρο, η παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο
Σταμάτης Κραουνάκης
Κλείσιμο
αγαπήθηκε από παλιούς και καινούργιους φίλους και παρουσιάζεται ξανά στις 6 και 13 Μαρτίου.

Μια ερμηνεύτρια με μεγάλες φωνητικές ικανότητες, η Ηρώ, δείχνει σε αυτό το ρεσιτάλ τι πραγματικά μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης, ακόμα και αν στη σκηνή υπάρχει μόνο ένα πιάνο και ένα τσέλο. Ο
Νεοκλής Νεοφυτίδης και η Αριάδνη Πόλκα
συντροφεύουν την Ηρώ σε τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Κώστα Καλδάρα, Λένας Πλάτωνος και Νίκου Μαμαγκάκη, καθώς και τραγούδια των Beatles, του Sergio Endrigo και πολλών ακόμα.

Οι διαφορετικοί συνθέτες, τα τραγούδια διαφορετικού ύφους είναι αυτά που δίνουν πλεονέκτημα στην Ηρώ. Γιατί έχει τη δυνατότητα να τραγουδήσει τα πάντα με την ίδια ευκολία. Ελληνικά και ξένα, μεγάλες επιτυχίες και πιο ιδιαίτερα κομμάτια. Να ταξιδέψει το κοινό από τη μια δεκαετία στην άλλη με τεράστια άνεση και να κινείται στη σκηνή σαν να έχει γεννηθεί για αυτό ακριβώς. Η Ηρώ δεν φοβάται να τσαλακωθεί, να ξαπλώσει, να ξανασηκωθεί. Και κυρίως δεν φοβάται να εκτεθεί και να συγκριθεί. Με τα ίδια τραγούδια αλλά και με τις μεγάλες φωνές που τα έχουν ερμηνεύσει. Και η αλήθεια είναι πως αυτή η τόλμη της την αναδεικνύει πάντα νικήτρια. Η Ηρώ έχει το δικό της ύφος και δίνει το δικό της στίγμα. Και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και το εκτιμά.



Η Ηρώ σπούδασε ηθοποιός, αλλά την κέρδισε το τραγούδι. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη της Σπείρα Σπείρα, προτίμησε όμως να συνεχίσει μόνη τη διαδρομή της στο ελληνικό τραγούδι. Εχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ολοι μαύρα κι ένα πιάνο», “Sold out”, «Αυτή η νύχτα μένει», «Επεσε έρωτας», ενώ το 2011 συνεργάστηκε με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στη σκηνή του Gazarte.

Λίγο αργότερα συμμετείχε στην παράσταση «Αμάν Αμήν» στο Θέατρο Ακροπόλ και στο «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα…», ενώ τον Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο «Λευκό χαρτί», τη μουσική του οποίου υπογράφουν ο Αρης Βλάχος και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και τους στίχους ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιάννης Γούνας, ο Γιάννης Καστανάκης, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και η ίδια η Ηρώ. Οι αρχές του 2014 βρίσκουν την τραγουδίστρια να εμφανίζεται στο πλευρό της Ελένης Βιτάλη, στη σκηνή της Ιεράς Οδού στο αφιέρωμα «Νυν και αεί Τσιτσάνης» του Σταύρου Ξαρχάκου και το περασμένο καλοκαίρι στις συναυλίες με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς», ερμηνεύοντας αποκλειστικά τραγούδια του συνθέτη υπό την μπαγκέτα του ίδιου, μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και στο Ηρώδειο.

Κάθε συναυλία μια ξεχωριστή εμπειρία, κάθε φορά η Ηρώ να γίνεται ακόμα καλύτερη. Οπως και στις δύο συναυλίες του Μαρτίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Για αυτό να μην τις χάσετε!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης