Πόσο πάει το παπιγιόν;

Πόσο πάει το παπιγιόν;

Μια ομάδα νεαρών Θεσσαλονικέων συγκρότησε μια πρωτοβουλία για να φτιάχνει και να διαθέτει χειροποίητα παπιγιόν

Πόσο πάει το παπιγιόν;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να φορέσετε στο πλαίσιο της ενδυματολογικής -αλά Βαρουφάκης- δημιουργικής ασάφειας ένα 100% χειροποίητο παπιγιόν που μπορεί να φτιαχτεί ακριβώς όπως το θέλετε και να είναι, με αυτή την έννοια, μοναδικό κομμάτι; Ακούγεται σαν καλή ιδέα μόνο που θα χρειαστεί –επί του παρόντος- να ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη (εκτός και αν είστε τυχεροί και μένετε εκεί).



Κλείσιμο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μια ομάδα –που αριθμεί 5 μέλη κατά βάση- έφτιαξε το Παπιγιόν
Με απλά λόγια, το Παπιγιόν, όπως επισημαίνουν οι ιδρυτές του, «είναι μια πρωτοβουλία, με περιορισμένης έκδοσης και πλήρως χειροποίητα παπιγιόν, που προσπαθεί, στον βαθμό που της επιτρέπει η δυναμική της, να βοηθήσει την τοπική οικονομία της Θεσσαλονίκης, στο γενικό πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.



»Πιο συγκεκριμένα, τα παπιγιόν μας δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου με υλικά που αγοράστηκαν από μικρά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Η ομορφιά των συγκεκριμένων παπιγιόν έγκειται στο γεγονός ότι είναι δουλεμένα στο χέρι με βελόνα και κλωστή, χωρίς τη χρήση κόλλας η παρεμφερών προϊόντων, και κανένα κομμάτι δεν μπορεί να βγει ακριβώς όμοιο με το προηγούμενο. Επομένως το κάθε κομμάτι, άσχετα αν είναι του ίδιου κωδικού, είναι μοναδικό».



Αρα, τα 5 σημεία που λειτουργούν ενοποιητικά για την ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και μάλιστα τη στηρίζει με κάθε διαθέσιμο τρόπο είναι τα εξής: Μοναδικά κομμάτια - 100% χειροποίητα - Δημιουργία κατόπιν παραγγελίας- Στήριξη της τοπικής οικονομίας- Σεβασμός στον καταναλωτή.



Οι τιμές κινούνται σε λογικά πλαίσια – στο site βρήκα παπιγιόν από 13 έως 28 ευρώ το ένα. Μπορείτε να βρείτε κι εσείς τα προϊόντα του Παπιγιόν στο κατάστημα χειροτεχνών Deep Bloom Handmade Products (Τσιμισκή 73 στη Θεσσαλονίκη), ή διαδικτυακά στο www.papigion.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης